- Drapstigeren kan ha blitt sluppet løs

Politiet etterforsker tragedien i dyrehagen i San Francisco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet undersøker om tigeren som drepte en 17 år gammel gutt i San Francisco rømte på egen hånd eller om den fikk hjelp.

Her kan du se om dramaet i dyrehagen på Dagbladet-tv.

- Ble tigeren sluppet ut med vilje? spør den amerikanske TV-stasjonen NBC på sine nettsider.

Det er det politiet nå undersøker.

San Francisco Zoo er sperret av og politietterforskere finkjemmer åstedet.

En 17 år gammel gutt ble drept og to brødre på 19 og 23 år ble alvorlig skadd etter at tigeren Tatiana rømte tirsdag ettermiddag lokal tid. Politiet kom raskt til og skjøt og drepte tigeren, og dyrehagen ble stengt og evakuert.

Har ikke forklaring

- Politiet har åpnet en kriminaletterforskning for å avgjøre om mennesker var involvert i rømningen eller om tigeren kan ha kommet seg ut på egen hånd, sier politisjef Heather Fong.

 PÅ RETT SIDE DA:  Sibir-tigeren Tatiana på rett side av gjerdet i San Francisco Zoo tidligere i høst etter dne forrige dødulykken,. Nå er tigeren skutt etter at den drepte en 17 år gammel gutt 2. juledag. Politiet etterforsker om noen kan ha sluppet tigeren løs. Foto: AP/San Francisco Cronicle/Scanpix.
PÅ RETT SIDE DA: Sibir-tigeren Tatiana på rett side av gjerdet i San Francisco Zoo tidligere i høst etter dne forrige dødulykken,. Nå er tigeren skutt etter at den drepte en 17 år gammel gutt 2. juledag. Politiet etterforsker om noen kan ha sluppet tigeren løs. Foto: AP/San Francisco Cronicle/Scanpix. Vis mer

Politiet vil ikke utelukke muligheten for at tigeren kan ha blitt sluppet ut med vilje, eller kommet seg ut på grunn av at noen har opptrådt uaktsomt.

San Francisco Zoo kan ikke forklare hvordan tigeren Tatiana klarte å rømme og drepe en av de besøkende i dyrehagen.

- Dyret ser ut til å ha klatret eller på en eller annen måte hoppet ut av innhegningen, sier direktør Robert Jenkins.
- Noe foregår her
Men flere eksperter hevder tigeren umulig kan ha hoppet over den høye sperringen.

- Det er så godt som umulig. Det er noe som foregår her, sier tidligere direktør ved Columbus Zoo, Jack Hanna til nyhetsbyrået AP.

Også for ett år siden skapte Tatiana skrekk i San Francisco Zoo da den 160 kilo tunge sibirske tigeren rev armen av en dyrepasser foran øynene på lamslåtte besøkende.

Det ble ikke vurdert å avlive henne etter angrepet på dyrepasseren, siden hun ifølge dyrehagen kun hadde oppført seg slik normale tigre gjør.

I en dyrehage i India før jul mistet en mann livet etter at to Bengal-tigre hadde revet av han armen. Tigrene sto i innhengningen, men mannen krysset sikkerhetsgjerdet for å ta nærbilde av tigrene.
(NTB - AP).

STENGT: San Francisco Zoo er stengt etter at en løs tiger drepte en 17 år gammel gutt. Nå etterforsker politiet om noen har sluppet tigeren løs.
DREPT AV TIGER: 17 år gamle Carlos Sousa jr. fra San Jose i California bler angrepet og drept av tigeren som kom løs i dyrehagen i San Francisco i jula.