Drapstiltale mot Oslo Sporveier

Både trikkeføreren og Oslo Sporveier tiltales for drap etter at en 35 år gammel kvinne døde i en trikkeulykke i vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettertid er det ved hjelp av rekonstruksjon slått fast at det var en ødelagt åpningsmekanisme i dørene som var årsaken til at trebarnsmoren Karen Arlene Licon omkom. Statsadvokat Pål Berg har besluttet at Oslo Sporveier som selskap skal tiltales for uaktsomt drap, sammen med den 30 år gamle kvinnen som kjørte trikken, melder Aftenpostens aftenutgave.

I klemme

Ulykka skjedde 16. januar i år på trikkeholdeplassen på Holbergs plass i Oslo. Idet den 35 år gamle kvinnen satte foten ned på det første trinnet for å gå på, gikk dørene igjen og lukket seg om ankelen hennes. Samtidig satte trikken fart. Desperate passasjere forsøkte å åpne døra, men klarte ikke å forhindre at kvinnen havnet under trikken og omkom.

Kvinnen hadde med seg sin tre år gamle sønn i barnevogn, men ungen slapp uskadd fra det ettersom vogna ble stående igjen på fortauet.

Defekt

Undersøkelser har avslørt at mekanismene som skulle få dørene til åpne seg automatisk når noe kom i klemme, ikke fungerte. Håndtakene som skulle sørge for at passasjerer skal kunne nødåpne dørene var også ute av funksjon. Like før ulykken inntraff, meldte trikkeføreren fra om dette, uten at trikken ble tatt ut av trafikk.

Etterforskerne til politiet mener at den 30 år gamle kvinnen som kjørte trikken ikke kan ha sett i sidespeilet før hun satte trikken i fart. Hadde hun gjort det, ville hun ha fått øye på kvinnen som sto fast i døra, mener de.

Blir hun funnet skyldig risikerer hun ubetinget straff og fengsel inntil tre år. Staffeutmålingen ligger imidlertid normalt mellom en til tre måneder i slike trafikksaker, skriver Aftenposten.

TILTALT:Både Sporveien og trikkeføreren er tiltalt for uaktsomt drap etter dødsfallet i januar.