Drapstiltales

Marwan Barghouti (42) er en av palestinernes aller mest populære ledere, en frigjøringshelt. Nå vil israelerne gi ham livsvarig fengsel for drap, drapsforsøk, planlegging av drap og terroristaktiviteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går begynte rettssaken mot Fatah-lederen i Tel Aviv, noe som blir behørig dekket av medier over hele verden. For Barghouti er en svært omdiskutert mann. Sjøl sier han at han «bare er en politisk leder, lederen av Arafats Fatah-bevegelse på Vestbredden».

Israelske myndigheter beskriver ham som en «drapshøvding». De mener at han leder al-Aqsa-brigaden, en væpnet avlegger av Fatah.

Al-Aqsa har påtatt seg skylden for flere sjølmordsangrep i Israel, og tiltalen mot Barghouti nevner 37 angrep der 26 israelere ble drept eller såret.

Barghouti er, med unntak av Yassir Arafat, palestinernes mest populære leder. Barghouti har vært sterkt engasjert i den siste intifadaen, og er ofte å se i gatene. Dette har styrket hans popularitet.

Kampklar

Iført håndjern var det en kampklar Barghouti som møtte opp til rettssalen i går. Med hendene i været sier han følgende på hebraisk, som han har lært under tidligere fengselsopphold: «Intifadaen vil seire!»

- Sikkerhet vil bare bli oppnådd på én måte, med fred. Og fred vil bare komme når okkupasjonen er over, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer