Drapstiltalt: - Jeg fikk helt hetta

Mannen i 30-åra erkjenner å ha vært på stedet med to maskinpistoler, og at det gikk av et skudd. Men nekter for å ha utført et drap med vilje.

TUNGT BEVÆPNET: Politiet rykket i fjor vinter ut tungt bevæpnet til Bjørndal, hvor drapet skjedde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TUNGT BEVÆPNET: Politiet rykket i fjor vinter ut tungt bevæpnet til Bjørndal, hvor drapet skjedde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Natt til 12. mars kjører en mørk Audi inn i et garasjeanlegg på Bjørndal i Oslo. Det er mye snø og is, og føreren kjører seg fast. Morgenen etter kommer tre personer til. En av dem forlater etter en stund stedet. Føreren, som i dag sitter her tiltalt, går da ut av bilen. Det oppstår en uenighet, hvorpå tiltalte tar fram en maskinpistol fra bilen. Hva som så skjer, er det som nå skal behandles.

Slik innledet aktor Andreas Strand drapssaken, som tirsdag startet i rettssal 716 i Oslo tingrett.

I hvit skjorte og svart bukse inntok mannen i 30-åra tiltalebenken like etter klokka 9. Der nektet han straffskyld for drapet, men erkjente å ha vært i garasjeanlegget hvor drapet fant sted med to maskinpistoler av typen stengun - en britisk maskinpistol fra 2. verdenskrig.

Han erkjente også å ha avfyrt skuddet. Striden står likevel om foranledningen til dette. Mens statsadvokaten mener drapet var forsettelig, holder tiltalte fast på sin forklaring: han skulle egentlig slå avdøde med våpenet, men så gikk et vådeskudd av.

Advarte mot konflikt

Skuddet ved parkeringshuset på Bjørndal var bare det siste av fire i konflikten som utspant seg i Oslos gater i fjor vinter. Ifølge politiet hadde uenighetene mellom flere tidligere sentrale skikkelser fra B-gjengen spisset seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer