Vollen-drapet:

Drapstiltalt (16) klarte ikke forklare seg om drapet. - Da sa det stopp

De tre første avhørene av jenta (16) som drepte Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble i går vist på storskjerm i lagmansretten. 

FORKLARTE SEG FOR RETTEN: Den 16 år gamle jenta som er tiltalt for overlagt drap på miljøarbeideren Anna Kristin Gillebo Backlund i 2014 er nå ferdig med sin forklaring for retten. Tegning: Fedor Sapegin
FORKLARTE SEG FOR RETTEN: Den 16 år gamle jenta som er tiltalt for overlagt drap på miljøarbeideren Anna Kristin Gillebo Backlund i 2014 er nå ferdig med sin forklaring for retten. Tegning: Fedor Sapegin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Borgarting lagmansrett ble det i går vist en cirka to timer lang video av det første politiavhøret av jenta (16), som står tiltalt for drapet på miljøarbeideren Anna Kristin Gillebo Backlund (30).

Drapet ble begått rundt klokka 02.00 natt til 28. oktober 2014, og avhøret ble tatt tolv timer etter dette.

- Hensikten med å vise videoen er blant annet å gi et inntrykk av hennes fungering tolv timer etter drapet, sier statsadvokat Erik Førde.

Tre filmer

Den tiltalte jenta, som nekter straffskyld etter tiltalen, ble i går ferdig med sin forklaring for retten. Pressen har ikke lov til å gjengi hennes vitneforklaring, men hennes forsvarer Cecilie Nakstad forteller Dagbladet at klienten ikke klarte å forklare seg om selve drapshandlingen.

- Da sa det helt stopp for henne, sier Nakstad.

I alt ble tre opptak vist i retten onsdag, alle fra avhør av jenta de første månedene etter at drapet ble begått. Filmene ble vist på to storskjermer satt opp i rettslokalet. I videoene ser man jenta sitte i en stol, foran et lite bord. Hun har trukket beina opp under seg og svarer på spørsmålene avhørerne stiller henne. Med henne i alle disse avhørene er hennes forsvarer, advokat Cecilie Nakstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer