Drapstiltalt 17-åring forsvunnet

17-åringen som tidligere i år ble frikjent for å ha drept en medelev ved Nordreisa videregående skole, møtte ikke i retten i dag. Han er sporløst forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Den 17 år gamle gutten fra Somalia møtte ikke opp da ankesaken mot ham skulle starte i Hålogaland lagmannsrett klokken 09 i dag tidlig.

Han er nå etterlyst av politiet over hele landet.

- Jeg er bekymret for ham. Det er en uke siden jeg snakket med ham og da fikk jeg ingen signaler om at han ikke ville møte i retten i Tromsø, sier hans advokat Hjallis Bakke til Dagbladet.

Gutten har den siste tida holdt til ved en barnevernsinstitusjon i Sør-Norge. Siden onsdag i forrige uke har han vært som sunket i jorden.

Gutten ble frikjent da Nord-Troms tingrett behandlet saken der han sto tiltalt for å knivstukket og drept en somalisk medelev i et klasserom i november i fjor. Statsadvokaten i Tromsø anket denne frifinnelsen.

- Han har vært gjennom en tøff periode siden hendelsen på skolen. Han spesielle bakgrunn har ikke gjort det noe lettere, sier Bakke.

<B>NORDREISA VIDEREGÅENDE: </B>Dem forsvunnede 17-åringen var tiltalt for å knivstukket og drept en somalisk medelev i et klasserom ved denne skolen.<br>Foto: BJØRN JOACHIMSEN