LOVER Å KOMME TIL NORGE: Drapsetterlyste Aamer Asghar (29) sier via sin advokat at han vil komme tilbake til Norge innen to måneder og gjennomføre rettssaken som står klar mot ham. Foto: Politiet/Daniel Laabak
LOVER Å KOMME TIL NORGE: Drapsetterlyste Aamer Asghar (29) sier via sin advokat at han vil komme tilbake til Norge innen to måneder og gjennomføre rettssaken som står klar mot ham. Foto: Politiet/Daniel LaabakVis mer

Drapstiltalt (29) på rømmen i Pakistan via sin advokat: - Jeg kommer til Norge innen to måneder

Etterlyst for drapet på Mohammad Arshad (52).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29 år gamle Aamer Asghar har vært etterlyst internasjonalt siden oktober 2013 for drapet på Mohammad Arshad (52). Natt til tirsdag ble han pågrepet i Pakistan. I dag ble han løslatt igjen.

Nå sier den drapstiltalte mannen til Dagbladet via sin advokat at han lover å komme tilbake til Norge og straffesaken mot ham.

- Hans klare budskap er at han har ingen planer om å unndra seg straffeforfølgning. Han skal komme hjem for å gjennomføre rettssaken og formidle sin versjon av hendelsen. Så regner han med at det vil frikjenne ham for anklagene, sier mannens forsvarer, advokat Svein Holden til Dagbladet.

Han snakket med Asghar på telefon seint onsdag kveld.

Til Norge innen to måneder Asghar er sammen med tre andre menn - gjengmedlemmene Adil Boujedain, Mohammad Adris Shafi og Asim Sharif - tiltalt for det dødelige angrepet på restauranteieren og familiefaren Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo 28. september 2013. 

Gjerningsmennene skulle egentlig angripe Arshads eldste sønn, som de hadde en konflikt med, men tok feil person fordi faren kjørte en bil også sønnen disponerte.

Rettssaken mot de tre sistnevnte i Oslo tingrett ble avsluttet fredag i forrige uke. Da hadde alle de tre utpekt nettopp den fraværende Aamer Asghar som personen som slo offeret i hodet gjentatte ganger med en tung fastnøkkel i metall, mens de selv hevder å ha langt mindre roller og at det forelå en klar avtale i gruppa om å ikke påføre hodeskader.

Asghar selv nekter for dette.

- Han synes det er frustrerende å høre versjonen som har kommet fram i retten. Han skjønner at drapstiltalen mot ham ikke vil forsvinne, og han vil komme hjem, sier Holden.

Når kommer han?

- Han sier han vil komme tilbake av egen fri vilje innen to måneder, sier advokaten.

SNAKKET MED SIN KLIENT I KVELD: Advokat Svein Holden snakket med Aamer Asghar i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SNAKKET MED SIN KLIENT I KVELD: Advokat Svein Holden snakket med Aamer Asghar i kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Hvorfor to måneder?

- Jeg har ikke full kunnskap om hans motiver for akkurat det, sier Holden.

Uklar løslatelse Politiet fikk også i dag nyheten om at Asghar var løslatt bare timer etter pågripelsen.

- Vi har fått høre at han nå er løslatt, men på hvilke vilkår det skjer under vet vi ikke. Vi forholder oss pakistanske rettslige prosesser i slike saker, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i oslopolitiet til Dagbladet tidligere i dag.

- Vi har tillit til deres uttalte vilje til å pågripe ham og få ham overført til Norge, sa han.

Da pågripelsen var et faktum natt til tirsdag, anså politiet det som et stort gjennombrudd i saken. Det er tvilsomt om Asghars lovnader om å komme tilbake til Norge innen to måneder er tilfredsstillende for politiet. Han er etterlyst for drap og politiet ønsker at en overføring til Norge skal skje så raskt som mulig.

- Vi er veldig fornøyde med dette gjennombruddet i en sak som har pågått over lang tid. Dette viser at det ikke nytter å gjemme seg i utlandet over tid etter å ha begått kriminalitet i Norge, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i oslopolitiet til Dagbladet etter pågripelsen.

DREPT: Mohammad Arshad (52). Foto: Privat
DREPT: Mohammad Arshad (52). Foto: Privat Vis mer