Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egil Tostrup Bråten

Drapstiltalt 33-åring erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen

Medtiltalt 30-åring erkjenner grovt ransforsøk.

DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje i Nordahl Bruns gate i 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. I dag kommer den 15 år gamle drapssaken for retten. Foto: Politiet<div><br></div>
DREPT: 23 år gamle Egil Tostrup Bråten ble funnet av en politipatrulje i Nordahl Bruns gate i 2002. Han var påført knivstikk, og ble konstatert død kort tid etter ved Ullevål sykehus. I dag kommer den 15 år gamle drapssaken for retten. Foto: Politiet

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 33 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Egil Tostrup Bråten i 2002 erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen.

Ifølge tiltalen knivstakk den nå 33 år gamle tiltalte mannen Egil Tostrup Bråten i brystregionen med en kniv natten til 18. november 2002. Bråten døde kort tid etter av forblødning. 33-åringen er tiltalt for drap for å skjule en annen forbrytelse.

På spørsmål fra dommeren om han erkjenner straffskyld svarer 33-åringen «nei».

Den drapstiltalte 33-åringens forsvarer Vidar Lind Iversen har tidligere sagt at hans klient erkjenner straffeskyld for uaktsomt drap.

- Han erkjenner straffskyld for uaktsomt drap, for øvrig ikke straffeskyld, sier han til Dagbladet.

Den 30 år gamle mannen som er tiltalt for grovt ransforsøk av Bråten den samme natta erkjenner straffskyld etter tiltalen.

30-åringen, som i retten oppgir å være student, er ikke tiltalt for selve drapet, men for grovt ransforsøk.

Ransforsøket var ifølge tiltalen grovt fordi det ble brukt vold og hadde døden til følge. I likhet med selve drapet har denne handlingen en strafferamme på opptil 21 år.

Drapet på Bråten var en av de store uløste drapsgåtene i Norge inntil politiet i Oslo i fjor høst pågrep en nå 33 år gammel mann på bakgrunn av DNA-prøver som var 14 år gamle. Det var DNA-spor på en knivslire fra åstedet og nye analysemetoder som gjorde at politiet kunne pågripe 33-åringen for drapet. I desember ble 30-åringen også pågrepet siktet for grovt ransforsøk.

De to var henholdsvis 18 og 16 år gamle da drapet ble begått.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!