Drapstiltalt banket dommeren

Den drapstiltalte var uenig med den kvinnelige dommeren. Han hoppet over skranken og slo løs på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren lå blødende på gulvet og saksdokumentene var oversprøytet av blod etter at den drapstiltalte mannen hadde gått løs på henne. Overfallet skjedde i den aktverdige rettssalen Old Bailey i London i går, melder Electronic Telegraph.

Kastet karaffel

Angrepet skjedde under en rutinehøring før mannens sak skal opp for retten. Dommeren hadde gitt den tiltalte anledning til å snakke med forsvarerne da mannen hoppet over skranken. Tilskuerne trodde at han prøvde å flykte og sperret alle utgangene. Men den tiltalte sprang forbi den tomme jury-benken og pressebenkene og grep en vannkaraffel som han kastet mot dommeren. Karaffelen traff veggen bak dommeren så glasset knuste og splintrene føk, samtidig som mannen gikk til rasende angrep på den eldre kvinnen.

Måtte sy

Den 65-årige dommeren måtte sy fem sting etter at tiltalte slo henne i hodet og ansiktet. Først etter mange slag klarte politi, advokater og andre ansatte i retten å overmanne den velbygde berserk-gjengeren. Dommeren fikk førstehjelp og ble brakt til sykehus, men kunne reise hjem sent i går kveld.

Det er første gang i moderne tid at en dommer har blitt fysisk angrepet i Old Bailey. Sikkerheten for de ansatte i retten skal nå gjennomgås.