Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstiltalt banket opp i fengselet

25-åringen som er tiltalt for å ha drept Tom Halvorsen, hevder at han i ettermiddag ble banket opp av fire-fem andre innsatte i Åna kretsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han møtte i rettssalen i Jæren herredsrett fredag morgen, bar ansiktet hans tydelig preg av at han hadde fått juling.

Sent fredag ettermiddag tok han selv plass i vitneboksen for å fortelle om episoden:

- Da jeg kom tilbake til cella etter å ha vært i retten i går, banket det på døra flere ganger. Jeg ville ikke lukke opp, men til slutt ble jeg så irritert at jeg gikk bort og åpnet og spurte om det ikke var råd å få litt fred.

«En hilsen»

- Da presset fire-fem mann seg inn. De sa «dette her er en liten hilsen om at du for ettertiden må passe på hva du sier og hvem du sier det til», forklarte 25-åringen.

Han beskrev deretter at de fire-fem fangene hadde kastet seg over ham, og slått ham og sparket ham.

- De tok også TVen som står på cella, og heiv etter meg, og bosspannet, forklarte 25-åringen.

Han sa han til slutt hadde fått tak i søppelkassen, og klart å kaste den i veggen slik at det ble et voldsomt bråk.

- Da forsvant gjengen ut av cella, og jeg fikk tak i en fengselsbetjent, forklarte 25-åringen.

- Ikke trygg

Ifølge den 25 år gamle Sandnes-mannen, som er tiltalt for overlagt drap på Tom Halvorsen, føler han seg ikke lenger trygg bak fengselsmurene.

Torsdag sto han i vitneboksen og beskrev hvordan han er blitt truet mens han har sittet fengslet i Tom-saken. Ifølge 25-åringen kommer truslene fra 26-åringen som er hovedtiltalt i Tom-saken.

- To ganger er jeg blitt oppsøkt av folk som sier de kommer fra ... (navn på hovedmannen), med beskjed om at jeg skal endre forklaring, forklarte 25- åringen i retten i ettermiddag.

Truslene skal gå ut på at 25-åringen skal ta på seg hele hovedansvaret for Tom-drapet, slik at den 26 år gamle vietnamneseren slipper fri. Vietnameseren benektet et hvert kjennskap til truslene og voldsepsioden på Åna.

(NTB)