Drapstiltalt erkjenner drapet på Råger Holte

Holte ble drept med over 100 bajonettstikk i Melhus i januar i fjor.

BRUTALT DRAP: Det var i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag drapet skjedde i januar i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BRUTALT DRAP: Det var i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag drapet skjedde i januar i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 27 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk på Ler i Melhus i januar i fjor, erkjenner nå drapet.

Han erkjenner ikke straffskyld siden han mener drapet skjedde i nødverge. Det kom fram etter en pause i ankesaken i Frostating lagmannsrett, som startet mandag, skriver Adresseavisen.

- Min klient sier at drapet skjedde med ham til stede, sa forsvarer Arve Opdahl, etter en pause i Frostating lagmannsrett.

Tiltalte og avdøde var venner, men begge var ruset da drapet skjedde. Drapet beskrives som svært brutalt.

Onsdag 25. januar i fjor fikk politiet melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus. Samme ettermiddag innkalte lensmannen i Melhus til pressekonferanse, og opplyste at de karakteriserte dødsfallet som mistenkelig.

Noen timer senere ble 27-åringen arrestert og siktet for grov kroppsskade med døden til følge – en siktelse som ble skjerpet til forsettlig drap og deretter endte med drapstiltale, drapsdom og ankesak i Frostating.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer