Drapstiltalt erkjenner drapet på Råger Holte

Holte ble drept med over 100 bajonettstikk i Melhus i januar i fjor.

BRUTALT DRAP: Det var i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag drapet skjedde i januar i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BRUTALT DRAP: Det var i dette huset på Ler i Melhus kommune i Sør-Trøndelag drapet skjedde i januar i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 27 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk på Ler i Melhus i januar i fjor, erkjenner nå drapet.

Han erkjenner ikke straffskyld siden han mener drapet skjedde i nødverge. Det kom fram etter en pause i ankesaken i Frostating lagmannsrett, som startet mandag, skriver Adresseavisen.

- Min klient sier at drapet skjedde med ham til stede, sa forsvarer Arve Opdahl, etter en pause i Frostating lagmannsrett.

Tiltalte og avdøde var venner, men begge var ruset da drapet skjedde. Drapet beskrives som svært brutalt.

Onsdag 25. januar i fjor fikk politiet melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus. Samme ettermiddag innkalte lensmannen i Melhus til pressekonferanse, og opplyste at de karakteriserte dødsfallet som mistenkelig.

Noen timer senere ble 27-åringen arrestert og siktet for grov kroppsskade med døden til følge – en siktelse som ble skjerpet til forsettlig drap og deretter endte med drapstiltale, drapsdom og ankesak i Frostating.

Da saken ble behandlet i Sør-Trøndelag tingrett i november ble 37-åringen dømt til 15 års forvaring for drapet.

(NTB)