Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstiltalt etter ulykke i skibakken

Føreren (32) av en prepareringsmaskin er tiltalt for uaktsomt drap, etter at han rygget over ei tre år gammel jente på Bjorli skisenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta kom under beltene, og fikk så store skader at hun døde etter kort tid. Det var lørdag 10. april i år at dramaet utspant seg i alpinanlegget nord i Gudbrandsdalen. Treåringen var sammen med familien på ski på Bjorli. Faren oppdaget at maskinen var i ferd med å kjøre over dattera. Han styrtet til og forsøkte å redde treåringen, men forgjeves.

Nekter skyld

Mens faren kjempet for datteras liv, kom han sjøl under maskinens belter. Han ble påført omfattende bruddskader samt indre skader. Ifølge tiltalen er faren fortsatt under rekonvalesens etter ulykka.

Statsadvokat Arne Dymbe har i tillegg til tiltalen for uaktsomt drap på treåringen, også tiltalt 32-åringen for uaktsomt å ha påført faren betydelige skader.

Harald Stabell, som er 32-åringens advokat, sier klienten nekter straffskyld.

Ifølge statsadvokat Dymbe er årsaken til ulykka at 32-åringen ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom under rygging med maskinen, og at utsikten bakover ikke var tilstrekkelig og/eller at han ikke i tilstrekkelig grad rettet oppmerksomheten bakover.

Ikke uaktsom

-  Dette var årsaken til at han kjørte på far og datter, mener Dymbe.

Forsvarer Stabell sier at klienten avviser at han har opptrådt uaktsomt.

Rettssaken kommer opp i Nord-Gudbrandsdal tingrett 2. november. Det er satt av to dager til rettsforhandlingene.

TILTALT: <P>Føreren av prepareringsmaskinen er tiltalt for uaktsomt drap etter ulykken på Bjorli skisenter 10. april i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media