Drapstiltalt fange på rømmen

En av mennene som er tiltalt for det såkalte Tokke-drapet i fjor sommer, klarte torsdag kveld å rømme mens han besøkte familien. Han er fredag morgen ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker fra Sandnes og Stavanger politidistrikt jaktet torsdag kveld og natt til i dag på mannen. Med andre ord er politiet i hele Rogaland etter rømlingen.

- Jeg kan bekrefte at han ikke er funnet per nå, sier vaktsjef Bjørn Hermansen ved Sandnes politidistrikt til Dagbladet.no klokken 06.00.

Politiet er ellers svært ordknappe og vil hverken kommentere hva de har gjort i natt for å fakke den drapstiltalte, eller hvor store politistyrker som er satt inn.

Det var en tidligere Hells Angels-aspirant som rømte like før klokken 19 torsdag kveld da han besøkte familien. Politiet ønsker ikke å gi noen detaljer om hendelsesforløpet. De vil heller ikke gå ut med noen offentlig etterlysning foreløpig.

- Dette er en løpende vurdering. Foreløpig har vi bestemt oss for ikke å etterlyse ham offentlig, sier politimester Kjell Eskilt i Rjukan politidistrikt til NTB torsdag kveld.

Ifølge Eskilt fikk den drapstiltalte mannen lov til å møte familien utenfor fengselet fordi han har sittet så lenge i varetekt.

Mannen har vært varetektsfengslet siden i fjor sommer og satt for tiden på Åna kretsfengsel i Rogaland. Han er tiltalt for overlagt drap på 36 år gamle Knut Erik Strøm. Strøm ble skutt og drept på en øde fjellstrekning mellom Telemark og Setesdal 22. juni i fjor.

Saken skal opp for retten i juni.

(NTB/Dagbladet.no)