Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstiltalt frykter blodhevn

HAMAR (Dagbladet): Den 58 år gamle arbeidslederen som er tiltalt for drapet på Bujar Gashi (12), frykter at skoleguttens nærmeste familie vil ta en blodig hevn. - Jeg frykter for mitt og mine tre barns liv. Blodhevn er det verste som finnes i hele verden, sier 58-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er absolutt ingen mordere. 58-åringen har ikke bare tatt livet av min sønn, men hele vår familie. Livet vårt er ødelagt, og vi har ingen fordeler av å ta hevn, svarer mamma Sevdije Gashi.

Det ble en dramatisk dag i Eidsivating lagmannsrett på Hamar i går. Først ble 58-åringen frifunnet av juryen, men bare ti minutter seinere satte de tre fagdommerne kjennelsen til side. Arbeidslederen er varetektsfengslet for nye fire uker. Og det er duket for ny rettsrunde om noen måneder, denne gang med stor meddomsrett.

Bursdag i fengsel

Om tre uker fyller han 59 år. Fødselsdagen må han feire i Hamar kretsfengsel.

For første gang siden han ble pågrepet for elleve måneder siden snakker 58-åringen.

- Jeg vet jeg er uskyldig. Det gir meg ekstra kraft. Drapsmannen er fortsatt der ute et sted, sier han til Dagbladet.

Gjennom to rettsrunder og utallige politiavhør har han hevdet sin uskyld.

- Det er klart at så lang tid bak murene gjør noe med et menneske, sier han.

- Det er nesten som om du gir opp. Det verste er motløsheten og usikkerheten. Jeg vet ikke hvordan det blir å gå gjennom alt på nytt, men jeg er inderlig glad for den varme støtten jeg har fått fra mine tre voksne barn.

- Og jeg har inntrykk av at befolkningen på Hamar tror på meg.

Pedofili

58-åringen forteller om en tøff tid bak murene. Om hvordan han er blitt mobbet av andre innsatte.

- Det er alltid et hierarki i et fengsel. Noen mener jeg er en ensom pedofil. Når jeg til sist slipper ut flytter jeg sannsynligvis fra Hamar, fordi jeg er stemplet for livet.
Da saken ble behandlet i herredsretten i juli, endte det med håndgemeng, drapstrusler og til sist anmeldelse mot den dreptes familie. Etter det Dagbladet får opplyst, har politiet på Hamar fremdeles ikke gjort noe med anmeldelsen.

- Jeg har fått tid til å sette meg inn i albansk kultur, og jeg har lest om blodhevn. Jeg er redd Gashi-familien, sier 58-åringen.

Familien Gashi har flyttet fra Hamar til Oslo. Da Dagbladet snakket med dem i går kveld, var de dypt rystet over at juryen frifant mannen.

- Hvorfor skal han være redd? Vi har ikke hjerte til å gjøre det samme som han. Han har straffet min familie, så Gud får straffe han, sier mamma Sevdije Gashi til Dagbladet.

TAR IKKE HEVN:</B> - Vi er ingen mordere, sier mamma Sevdije og pappa Nezir Gashi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!