Drapstiltalt hevder han er Jesus

Asylsøkeren fra Irak er tiltalt for å ha drept en 40 år gammel iraner på et asylmottak i Sand i Ryfylke i august i fjor. Mannen nekter straffskyld, fordi han er Jesus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient nekter straffskyld, da han framholder at han er Jesus. Han fastholder at han ikke har drept noen, og hvis han har gjort det, så er det Saddam Hussein han har drept, sier mannens forsvarer, John Christian Elden, til Aftenposten.

Det var om kvelden 28. august i fjor at en 40 år gammel asylsøker fra Iran ble stukket tre ganger med kniv. Han døde senere av skadene.

Mannen som hevder han er Jesus ble pågrepet to dager senere. Riksadvokaten har tatt ut tiltale på overlagt drap mot mannen, som er kurder fra Irak.

- Dette er første gang jeg har sett en tiltale for overlagt drap der statsadvokaten, etter ordre fra Riksadvokaten, tar forbehold om å legge ned påstand om sikring i stedet for straff. Det betyr at Riksadvokaten synes å være i tvil om min klient kan dømmes til straff. Jeg har forståelse for dette synspunktet, sier Elden.

(NTB)