Drapstiltalt husker intet

Politiet mener at den estiske bygningsarbeideren (39) kvalte og voldtok hotellarbeiderenPille Sooäär (24) på Geilo. Mandag starter rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familien til den estiske jenta vil være til stede når rettssaken starter i Hallingdal tingrett mandag. Hotellarbeideren ble funnet død i campinghytta i Geilo 9. april i fjor. Politiet mener at hun ble drept og voldtatt av en 39-år gammel landsmann. I tillegg skal han ha voldtatt en annen estisk jente.

Alle tre jobbet på Geilo.

-  Dette er en tragisk sak. Jentas familie er preget av ulykken. Det er naturlig at det blir fremmet et krav om oppreisning, sier bistandsadvokat

Annie Braseth som bistår drapsofferets familie.

-  Husker ikke noe

Den 39-år gamle bygningsarbeideren som er tiltalt for drap har forklart at han husker lite av det som skjedde den aktuelle kvelden og natta.

Mannens forsvarer, Ole Petter Drevland, sier at hans klient nå ser fram til rettsbehandlingen.

-  Min klient har forklart at han kjenner avdøde, men han husker ikke noe av hva som skjedde den aktuelle kvelden. Hva som kan være årsaken til dette vil bli belyst i retten. Han ser nå fram til å

komme med sin versjon, sier Drevland.

Han understreker at estlenderen nekter straffskyld. Bygningsarbeideren har siden april sittet varetektsfengslet ved Ringerike fengsel. Både drapstiltalte og offeret kom til Norge gjennom et estisk jobbformidlingsbyrå. I retten vil også estlendernes arbeidskontrakter bli belyst. Også offerets venninne som var til stede i hytta vil forklare seg for retten. Hun har også fått oppnevnt bistandsadvokat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer