Drapstiltalt i Cardoso-saken arrestert

Den hovedmistenkte for drapet på journalisten Carlos Cardoso i Mosambik er arrestert i Sør-Afrika, opplyser politiet i Mosambik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldingen om arrestasjonen kommer samtidig som dommerne forberedte dommen i den langvarige og omfattende rettssaken. Det var ventet at dommen ville bli kunngjort fredag. Rettssaken mot Anibal dos Santos Junior har vært holdt uten at han har vært til stede.

Dos Santos Junior var den angivelige hovedmannen for en gruppe på seks som ble tiltalt for drapet på den kontroversielle undersøkende journalisten Carlos Cardoso i november 2000. De andre fem erkjente seg skyldig under rettssaken, etter først lenge å ha hevdet at de var uskyldige.

Den omfattende rettssaken har også rettet søkelyset mot makteliten i Mosambik, blant andre president Joaquim Chissanos eldste sønn Nyimpine. Dommen blir sett som en test på det mosambikiske rettsvesenets uavhengighet.

Carlos Cardoso var Mosambiks mest berømte undersøkende journalist. Han ble overfalt og drept mens han undersøkte underslag av privatiseringsmidler. Cardoso var gift med norske Nina Berg.

(NTB)

MOT KORRUPSJON: I november 2000 ble Nina Bergs mann, journalisten Carlos Cardoso, skutt ned og drept på åpen gate i Mosambiks hovedstad Maputo.