Drapstiltalt jente i Kristiansand skal ha søkt på nettet om knivstikking

16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsøk inne på Sørlandssenteret i fjor, leste om knivstikking på Lommelegen før drapet, ifølge Fædrelandsvennen.

KNIVDRAP: Mandag starter rettssaken mot 16-åringen, som var 15 år da knivdrapet skjedde 26. juli i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KNIVDRAP: Mandag starter rettssaken mot 16-åringen, som var 15 år da knivdrapet skjedde 26. juli i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag starter rettssaken mot 16-åringen, som var 15 år da knivdrapet skjedde 26.juli i fjor.

Fædrelandsvennen skriver at jenta gikk inn på nettstedet lommelegen.no da hun våknet denne dagen. Der skal hun ha lest om knivstikking, og hvor det er mest alvorlig å stikke.

Senere på dagen dro hun til kjøpesenteret Sørlandssenteret, hvor hun stjal en kokkekniv på Coop Obs som hun brukte til å drepe 17 år gamle Marie Skuland, som var sommervikar i butikken. Hun knivstakk også en 24-åring og påførte henne kritiske skader.

Fortiden til den drapstiltalte jenta, og hva hun gjorde i forkant av drapet, blir et sentralt tema når saken skal opp i Kristiansand tingrett over helgen. Jenta bodde på institusjon, og i løpet av månedene før drapet flyttet hun mellom 17 ulike barnevernstiltak. I en rapport fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder slås det fast at det ble begått en rekke lovbrudd i behandlingen av 16-åringen.

– Etterforskningen har i første rekke dreid seg om å klarlegge hva som har skjedd. Hun ble pågrepet ganske raskt, og det er gjort tekniske undersøkelser og rettspsykiatriske undersøkelser. I tillegg er det gjort mange vitneavhør, sier statsadvokat Jan Tallaksen som er aktor i saken til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer