KLIENTEN KOLLAPSET:  Drapstiltalte Knut Arne Thorstensen kollapset i en rettspause i dag, og hans forsvarer Johnny Veum sier han er lagt inn på hjerteovervåkingen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KLIENTEN KOLLAPSET: Drapstiltalte Knut Arne Thorstensen kollapset i en rettspause i dag, og hans forsvarer Johnny Veum sier han er lagt inn på hjerteovervåkingen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Drapstiltalt kollapset i retten

Innlagt på hjerteovervåkingsavdelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Drapstiltalte Knut Arne Thorstensen kom aldri tilbake fra en pause i rettsmøtet i ettermiddag.

Da pausen var over forklarte hans forsvarer, Johnny Veum, at klienten hans hadde kollapset i pausen.

- Han begynte å hyperventilere. Nå får han hjelp av legepersonell i rettsbygningen. Dette har vært en stor påkjenning for ham, sier Veum til Dagbladet.no.

Kort tid senere ble Thorstensen kjørt av gårde i ambulanse. Også en av de sakkyndige i retten ble tilkalt av forsvarerne da kollapsen skjedde.

Nå ligger han på hjerteovervåkingen ved Lillehammer sykehus hvor det blir tatt prøver av ham.

I kveld ble det kjent at Thorstensens illebefinnende ikke er forårsaket av hjerteinfarkt. Tilstanden hans er bedre, og avhøret av ham kan trolig fortsette i morgen.

Det er ventet at Thorstensen vil bli utskrevet i løpet av kvelden.

Påkjenning
33 år gamle Thorstensen sliter med svært dårlig helse. Han har sukkersyke og går alltid med nitrogenspray. Han har også hatt hjerteinfarkt tidligere, i 2006.

Tirsdag måtte han avslutte forklaringen sin fordi han var sliten.

Etter tre harde dager i vitneboksen hvor han hele tiden forklart at han ikke husker så mye fordi han er utslitt.
- Dette har vært en stor påkjenning for ham, sier forsvarer Veum.

Samtidig er Berit Thorstensens forsvarere forberedt på at hun kanskje må møte i vitneboksen i morgen.

- Vi må jo det. Vi skulle gjerne sett at Knut Arne Thorstensen ble ferdig med sin forklaring først, sier forsvarer Tor Kjærvik til Dagbladet.no.

BROR OG SØSTER TILTALT FOR DRAP:  Berit Thorstensen og forsvarer Tor Kjærvik i retten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
BROR OG SØSTER TILTALT FOR DRAP: Berit Thorstensen og forsvarer Tor Kjærvik i retten. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer