Drapstiltalt kvinne: - Vi kranglet om en kjæreste

Den 32 år gamle drapstiltalte kvinnen sier i retten at hun giftet seg for å skaffe penger til familien på Filippinene.

NEKTER SKYLD: Den 32 år gamle kvinnen fra Filippinene nekter skyld i overlagt drap. Hennes forsvarer Jannicke Keller-Fløystad sier i Nordhordland tingrett at hun vil ha fram flere formildende omstendigheter i saken. Foto: Leif Stang/Dagbladet
NEKTER SKYLD: Den 32 år gamle kvinnen fra Filippinene nekter skyld i overlagt drap. Hennes forsvarer Jannicke Keller-Fløystad sier i Nordhordland tingrett at hun vil ha fram flere formildende omstendigheter i saken. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg følte meg som et leketøy og en hushjelp, ikke som ektefellen til min mann. Han var ikke snill med meg, sier den 32 år gammle kvinnen som er tiltalt for overlagt drap på Helge Ove Irgens.

Kvinnen fra Filippinene sier i sin foklaring i Nordhordland tingrett at det var hun som ringte til ambullansen den natten hennes ektemann Helge Ove Irgens ble funnet død.

- Jeg kan huske at vi hadde hatt en alvorlig krangel dagen i forveien. Vi snakket om en mann som var min kjæreste, en mann jeg møtte på Filippinene. Da begynte han å bli sint, han snakket om mye vondt. Jeg gikk ut av huset og spaserte en tur. Da jeg kom hjem igjen var alle dørene i huset låst. Jeg ringte på dørklokken, men det var ingen som svarte, forteller kvinnen i retten.

Ble anbefalt å gifte seg Hun har erkjent i retten at hun er skyldig i forsettlig drap på sin ektemann, men nekter skyld i overlagt drap som tiltalebeslutningen beskriver.

Statsadvokat Benedicte Hordnes mener at Helge Ove Irgens (61) ble drept etter grundig planlegging av sin 32 år gamle kone fra Filippinene. Hun er tiltalt for overlagt drap med en strafferamme på opp til 21 år i fengsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer