Arboga-drapene

Drapstiltalt kvinne (42) knyttes til sex-annonse i Arboga-drapene

Nye avsløringer i Sveriges mest omtalte drapssak de siste årene.

DRAP: En 42 år gammel kvinne er tiltalt for drap på faren og ektemann, samt drapsforøk på mora. I tillegg er hun tiltalt for flere tilfeller av bedrageri. Drapet skjedde i dette huset. Foto: TT / NTB scanpix
DRAP: En 42 år gammel kvinne er tiltalt for drap på faren og ektemann, samt drapsforøk på mora. I tillegg er hun tiltalt for flere tilfeller av bedrageri. Drapet skjedde i dette huset. Foto: TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 42 år gamle kvinnen i Arboga-saken ble mars i år tiltalt for drap på ektemannen og faren, samt drapsforsøk på mora.

Hennes da 18 år gamle kjæreste er også siktet for drap og drapsforsøk på mora og faren til kvinnen. 18-åringen har erkjent forholdene. Paret ble pågrepet i Trondheim i slutten av august i fjor.

Rettssaken mot de to tiltalte startet mandag 8. mai, og nye rettsdager venter også neste uke.

Nytt alibi?

Svenske TV 4 har fått tilgang til dokumenter i saken som kan gi svar på hva 42-åringen gjorde kvelden da faren hennes ble drept med kniv 3. august 2016.

Kvinnen har tidligere forklart at hun solgte sex på en bensinstasjon den kvelden, men påtalemyndighetene har tidligere avvist alibiet hennes. Kvinnen har tidligere navngitt en hallik i avhør, men vedkommende satt i fengsel og hadde ikke permisjon på tidspunktet.

Kvinnens advokat, Amanda Hikes, har tidligere uttalt til Expressen at hennes klient mener hun er uskyldig i alle punker i tiltalen.

- Hun synes det er fint å komme i gang med rettssaken og at man kan se slutten av dette, sa Hikes til Expressen andre rettsdag.

En sex-annonse som TV 4 har fått tilgang til, og som Expressen viser til i en artikkel, kan støtte opp under 42-åringens forklaring.

I sexannonsen står det at hun er «middels erfaren» og at hun er en «kvinne med stil og klasse». I annonsen står det også: «De jeg treffer bruker å være av samme stil, klasse og er gentleman's»

En prisliste vedlagt i annonsen står det «I kveld, omtrent fire timer, 10 000 svenske kroner». I annonsen står det også at hun tar 15 000 svenske kroner for åtte timer om natta.

Drap: Saken har fått navnet «sommarstugemorden» i Sverige, siden begge drapene fant sted ved et sommerhus utenfor Arboga. Foto: Expressen
Drap: Saken har fått navnet «sommarstugemorden» i Sverige, siden begge drapene fant sted ved et sommerhus utenfor Arboga. Foto: Expressen Vis mer

Flyktninger

Ifølge TV 4 skal kvinnen ha eid et flyktningmottak for gutter i Sverige. Den tiltalte kvinnen skal ha tvunget to flyktninger med på en sex-video, og 42-åringen skal ha truet dem med å kaste guttene ut av landet dersom de ikke deltok.

Den tiltalte 19-åringen skal også ha mishandlet guttene. TV 4 viser i et TV-innslag blod på gulvet i en leilighet i Eskilstuna. Det skal ha blitt brukt kniv og en av guttene skal ha fått beinbrudd.

Ifølge et dokument TV 4 har fått tilgang til, hadde flyktningmottaket til kvinnen en omsetning på 28 millioner svenske kroner i fjor.

Da kvinnen satt i varetekt i mars i år, skal hun ha fått et utbytte på seks millioner kroner, ifølge TV 4.

De to guttene som ble tvunget til å delta i sex-videoen skal vitne i rettssaken i morgen.

Også 19-åringen skal forklare seg.

Bedrageri

Kvinnen er også tiltalt for grovt bedrageri, forsøk på bestikkelser, trusler mot tjenestemann og forfalskning. Kvinnen skal ha betalt en fengselsvakt 5000 kroner for å smugle ut et brev fra fengsel, og skal i avhør ha truet med å mishandle avhøreren.

Hun er også tiltalt for grov forsikringssvindel i forbindelse med ektemannens død.

If har tidligere nektet å utbetale 2,5 millioner svenske kroner i livsforsikring til kvinnen på grunnlag av egen etterforskning; de mistenker at hun forfalsket forsikringen og tok livet av mannen. I livsforsikring, som de mener kvinnen tegnet, oppgir hun at mannens dødsfall ikke skyldes noen andre.

Saken har fått navnet «sommarstugemorden» i Sverige, siden begge drapene fant sted ved et sommerhus utenfor Arboga.

Den 42 år gamle kvinnen, som er tidligere ustraffet, er utdannet sosionom og seksbarnsmor.

Arboga-drapene

  • En 42 år gammel drapssiktet svensk kvinne som sammen med en 19 år gammel afghaner ble pågrepet i Trondheim i fjor, knyttes til flere lovbrudd.
  • 8. august 2015 ble 42-åringens daværende ektemann funnet død i innsjøen Hjälmaren utenfor Arboga i Västmanland i Sør-Sverige. Politiet startet ingen drapsetterforskning.
  • Forsikringsselskapet startet egen gransking og nektet å utbetale livsforsikringen på 2,5 millioner kroner som 41-åringen skal ha tegnet for ektemannen.
  • 3. august 2016 ble kvinnens far funnet død og moren skadd i familiens sommerhus i Arboga. Moren ble først mistenkt, men hun fikk siden status som offer i saken.
  • 16. august 2016 ble 42-åringen pågrepet på Arlanda da hun forsøkte å forlate landet. Hennes 19 år gamle afghanske samboer ble også pågrepet, begge mistenkt for drap og drapsforsøk. Tre dager senere ble de løslatt, da påtalemyndigheten ikke begjærte dem varetektsfengslet.
  • Kvinnen dro etter løslatelsen til Thailand sammen med noen av barna sine.
  • Siden ble 42-åringen og 19-åringen siktet og etterlyst internasjonalt for drap og drapsforsøk på kvinnens foreldre. 30. august 2016 ble paret pågrepet i Trondheim.
  • Sommeren 2016 ble kvinnen etterforsket for seksuelt overgrep mot flere tenåringsgutter, men saken ble henlagt.
  • Den 19 år gamle afghaneren har tilstått drap på kvinnens far og drapsforsøk på kvinnens mor.
  • Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot den 42 år gamle kvinnen for drap på ektemannen og faren, og drapsforsøk på moren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer