Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstiltalt løslates fra varetekt

Drapssaken i Åsane i Bergen er utsatt på ubestemt tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er tiltalt for drap på sin kone i Åsane i Bergen i april i fjor løslates i dag fra varetekt. Hovedforhandlingen skulle starte i Bergen tingrett 28. mai, men ble utsatt etter ønske fra påtalemyndigheten. Dette på bakgrunn av nye sakkyndige vurderinger i saken, skriver BA.

- Statsadvokaten har bedt om at det nå blir oppnevnt ytterligere sakkyndighet for å utrede sider ved dødsfallet. Ettersom drapssaken er utsatt på ubestemt tid, har påtalemyndigheten besluttet at tiltalte skal løslates fra varetektsfengsel mot såkalt varetektsurrogat, skriver politiet i dag i en pressemelding.

Dette innebærer at tiltalen opprettholdes mens saken utredes ytterligere, men at de forhold som begrunnet varetektsfengsel frem til nå, etter en forholdsmessighetsvurdering, er vurdert å kunne avhjelpes på annet vis.

Den 42 år gamle kvinnen ble funnet død i senga hjemme 25. april 2017. Mannen ble fengslet et par måneder senere, i juni. Dødsårsaken har hele tiden vært uklar. Det skal være de sakkyndiges vurderinger av denne som skal være bakgrunnen for at politiet bes om mer etterforskning, skriver BA.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media