Drapstiltalt navnga angivelig drapsmann

Drapstiltalte Truls Guttormsen navnga i dag en annen person som drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Truls Guttormsen (34), som er tiltalt for drapet på datakonsulent Yngve Elvik på Gjervik i Lindås 21. juni 1999, navnga i sin forklaring i ankesaken i Gulating lagmannsrett tirsdag en 36 år gammel tidligere siktet i saken og sa at det var han som drepte Elvik.

Guttormsen sa at 36-åringen selv hadde fortalt ham at han hadde drept Elvik. I en samtale Guttormsen hadde med 36-åringen på en taxiholdeplass på Danmarksplass noen få dager etter drapet, skal 36-åringen fortalt hva som skjedde.

Ifølge Guttormsen skal Elvik, 36-åringen og to andre ha møttes i en hytte på Gjervik for å gjøre opp en pengesak etter et narkotikaopplegg. Det oppsto krangel og slåsskamp og 36-åringen fortalte at han da drepte Elvik. -Jeg ble overrasket over måten han fortalte dette på. Det var omtrent som om han skulle fortalt at han hadde feilparkert, sa Guttormsen i retten. Guttormsen ble i Nordhordland herredsrett i fjor dømt til 17 års fengsel for drapet på Yngve Elvik

Gamblet

Guttormsen har både i tidligere politiavhør og i sin forklaring i herredsretten benektet at han var på drapsstedet på Gjervik drapsdagen. Nå sier han at han sa dette fordi han ikke ville «tyste» på noen venner som drev et narkotikaopplegg der hytten på Gjervik ble brukt som oppbevaringssted av narkotikaen.

- Jeg gamblet på at jeg ville bli frikjent i herredsretten, sa Guttormsen i retten.

Guttormsen fortalte at han drapsdagen hadde kjørt fra Bergen via Gjervik til Voss og hadde overnattet på Vikafjellet. Men han hadde forlatt Gjervik før de fire dukket opp og drapet skjedde.

Påtalemyndigheten har avvist den nye forklaringen Guttormsen nå er kommet med.

Trusler

Advokat Odd Drevland, som er Guttormsens forsvarer, sa i retten tirsdag at hans advokatkontor mandag hadde mottatt telefoniske tips om trusler mot Guttormsen.

Ifølge telefonsamtalen skulle det versere rykter i Bergen landsfengsel om at det ville bli gitt en dusør på 100.000 kroner til den som tok Guttormsen av dage. Drevland opplyste at han mandag hadde anmeldt disse truslene til politiet.

(NTB) Bildetekst(er): Rettssaken etter Lindås-drapet fortsatte i Gulating lagmannsrett tirsdag. Her drapstiltalte Truls Guttormsen ( til høyre) sammen med forsvarer Odd Drevland ( til venstre) og medforsvarer Arve Haakstad. (Foto : Marit Hommedal, Scanpix) (Breddebilde)