Drapstiltalt på Voss erklærte seg ikke skyldig

Etter 22 måneder i varetekt erklærte 49-åringen på Voss seg i dag ikke skyldig i drapet på sin svigerinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er tiltalt for forsettlig drap på sin svigerinne Kari Aalvik i oktober 1999 erklærte seg ikke skyldig da straffesaken mot ham startet i Voss herredsrett i dag.

Tiltalte har sittet varetektsfengslet i 22 måneder etter drapet som skjedde 4. oktober 1999. At det har gått så lang tid før saken er kommet opp for retten skyldes at de psykiatrisk sakkyndige har vært uenige om hvorvidt mannen var strafferettslig tilregnelig da drapet ble begått. Spørsmålet har vært om mannen hadde en sterkt nedsatt bevissthet på grunn av søvnmangel eller beruselse, eller en kombinasjon av dette.

De to første psykiatrisk sakkyndige som ble oppnevnt konkluderte med at mannen først og fremst var preget av søvnmangel, og dermed ikke var strafferettslig tilregnelig. Dette ble underkjent av Rettsmedisinsk kommisjon, og ytterligere to sakkyndige ble oppnevnt. De konkluderte med at mannen kunne straffes, og at den nedsatte bevisstheten ikke i hovedsak skyldtes søvnmangel. Riksadvokaten bygget på uttalelsen fra de to siste sakkyndige, og ba statsadvokatene i Hordaland ta ut tiltale om forsettlig drap. Voss herredsrett har satt av to uker til behandlingen av denne saken.

(NTB)