Drapstiltalt stemor erklærte seg ikke skyldig

Kvinnen tiltalt for å ha drept jenta (3). Rettssaken startet i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Ektemannen vil støtte den drapstiltalte stemoren (24) i retten. Han ønsker å vitne til fordel for kvinnen som skal ha tatt livet av den tre år gamle datteren hans.

Ektemannen skal følge hele rettssaken i Trondheim tingrett fra tilhørerplass, også før han selv møter i vitneboksen mandag 20. oktober. Dette er stikk i strid med hva som er vanlig. Hovedregelen er at vitner ikke får være til stede i rettssalen før de har avgitt forklaring. For ektemannen er det gjort et unntak.

- Han har selv ønsket å være til stede i rettssalen for å støtte tiltalte. Påtalemyndigheten har ikke motsatt seg dette, sier statsadvokat Kaia Strandjord.

49 vitner er innkalt i saken mot kvinnen fra Østlandet, som er tiltalt for forsettlig drap på sin tre år gamle stedatter.

Kvinnen skal selv avgi vitneforklaring i dag.

Ifølge tiltalen skal hun ha kvalt stedatteren, enten ved å bruke begge hender eller ved å legge en myk gjenstand foran jentas munn.

49 vitner

Kvinnen har forklart at hun falt i kjellertrappa og ble liggende over stedatteren.

- Hun befant seg ved et dødt barn. Så spørs det om hennes forklaring stemmer, sier statsadvokaten.

Av de 49 vitnene er ni sakkyndige fra påtalemyndighetens side og to fra den rettsmedisinske kommisjonen, som forsvarerne har stevnet.

Bistandsadvokaten har stevnet fire vitner, forsvarer åtte og påtalemyndigheten 26 andre vitner.

Befaring på åstedet

På rettssakens første dag - i løpet av tiltaltes forklaring - blir det befaring på åstedet i Trondheim.

I løpet av rettsforhandlingene vil kvinnens chatting på Internett stå sentralt. Påtalemyndigheten skal også spille av et lydbåndopptak fra AMK-sentralen.

Retten får høre tiltaltes varsling av det som skjedde, og hvordan hun fikk hjelp til forsøk på gjenoppliving av jenta, som hadde sluttet å puste.