PÅGREPET I GÅR, LØSLATT I DAG: Politiet håper å få drapstiltalte Aamer Asghar (29) som ble pågrepet i Pakistan natt til i går til Norge. I dag ble han løslatt i Pakistan. Foto: Privat/ Daniel Laabak
PÅGREPET I GÅR, LØSLATT I DAG: Politiet håper å få drapstiltalte Aamer Asghar (29) som ble pågrepet i Pakistan natt til i går til Norge. I dag ble han løslatt i Pakistan. Foto: Privat/ Daniel LaabakVis mer

Drapstiltalt tatt i Pakistan natt til i går, løslatt i dag

Politiet håper å få Aamer Asghar til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapstiltalte Aamer Asghar (29) som ble pågrepet i Pakistan natt til i går, er nå løslatt fra varetekt i Pakistan.

- Vi har fått høre at han nå er løslatt, men på hvilke vilkår det skjer under vet vi ikke. Vi forholder oss pakistanske rettslige prosesser i slike saker, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i oslopolitiet til Dagbladet.

- Vi har tillit til deres uttalte vilje til å pågripe ham og få ham overført til Norge.

Asghar er sammen med tre andre menn - gjengmedlemmene Adil Boujedain, Mohammad Adris Shafi og Asim Sharif - tiltalt for det dødelige angrepet på restauranteieren og familiefaren Mohammad Arshad (52) på Manglerud i Oslo 28. september 2013. 

Gjerningsmennene skulle egentlig angripe Arshads eldste sønn, som de hadde en konflikt med, men tok feil person fordi faren kjørte en bil også sønnen disponerte.

Rettssaken mot de tre sistnevnte i Oslo tingrett ble avsluttet så sent som på fredag. Da hadde alle de tre utpekt nettopp den fraværende  Aamer Asghar som personen som slo offeret i hodet gjentatte ganger med en tung fastnøkkel i metall, mens de selv hevder å ha langt mindre roller og at det forelå en klar avtale i gruppa om å ikke påføre hodeskader.

- Opplysningene om pågripelsen er meget interessante. Asghars forklaring er sentral i saken, særlig sett opp mot de andre tiltaltes forklaringer, sa de etterlattes bistandsadvokat Vibeke Knapstad til Dagbladet i går.

- Vi er veldig fornøyde med dette gjennombruddet i en sak som har pågått over lang tid. Dette viser at det ikke nytter å gjemme seg i utlandet over tid etter å ha begått kriminalitet i Norge, sa politiadvokat Sturla Henriksbø i oslopolitiet til Dagbladet etter pågripelsen i går.

Aamer Asghar har vært etterlyst internasjonalt siden oktober 2013. Politiet sier de er overbevist om at han flyktet til Pakistan for å unngå straffeforfølgelse i Norge. Henriksbø ønsker ikke å kommentere detaljer rundt hvor eller hvordan 29-åringen ble pågrepet i natt.

- Nå vil han framstilles for en dommer i Pakistan. Hvor lang tid det vil ta å få ham til Norge er uklart, men vi håper det vil gå fort, sa Henriksbø, som sier kontakten med pakistanske myndigheter og den nordiske politisambandsmannen i Islamabad har vært god underveis i prosessen.

Det er ventet at Asghar vil samtykke til å bli utlevert, men det er foreløpig uklart når dette kan skje, da Norge ikke har noen formell utleveringsavtale med Pakistan.