Drapstiltalte i retten:- Lensmannen kunne stoppet meg

Den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle mener at drapet på Linn Charlott Nesblom kanskje kunne vært unngått dersom Meløy-lensmannen hadde grepet inn tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av andre har han hørt at Meløy-lensmann Kjell Sahl skal ha sagt at politiet skulle vente med å ta Sæle til han gjorde noe skikkelig stort.

- Jeg har tenkt mye på hva som hadde skjedd hvis de hadde gjort noe, sa 28-åringen i retten.

- Kunne det endret noe om du hadde blitt innkalt til avhør hos politiet etter at du ble anmeldt av Linn, spurte forsvarer Nils Aga.

- Det er vanskelig å si. Jeg hadde jo aldri trodd at det skulle skjedd noe slikt. Men i ettertid sett var det kanskje dumt at de ikke tok det mer alvorlig, sa Sæle.

Av andre har han hørt at Meløy-lensmann Kjell Sahl skal ha sagt at politiet skulle vente med å ta Sæle til han hadde gjort noe skikkelig stort.

Etter lunsj har Jørn-Are Andersen Sæle for tredje gang gått gjennom hendelsesforløpet lørdag 6. november. Men selve knivstikket som drepte Linn Charlott Nesblom har han fortsatt ikke fortalt noe om.

- Det var du som stakk. Det er sikkert ikke tvil om det, sa forsvarer Nils Aga.

- Jeg er klar over det jeg også. Men jeg har prøvd å fortrenge det som har skjedd, sa Sæle.

- Hvordan har du det i fengselet?

- Jeg har det ikke så veldig bra akkurat. Men jeg har et bilde av meg og Linn på cella.

- Har du grått mye?

- Nesten hver eneste dag, sa Sæle mens tårene begynte å trille i retten.

- Angrer du på det du har gjort?

- Ja.

- Ser du noen framtid?

- Nei.

- Har du hørt at noen skal være på jakt etter deg?

- Ja.

Drapstrusler

I retten forklarte Sæle at han også har politianmeldt drapstruslene mot ham. I følge Sæle skal det være personer som står på vitnelista som skal ha kommet med drapstruslene.

- Framtida mi er ikke stor, men jeg skjønner godt at det er stort hat for det jeg har gjort. Jeg føler med de som er etterlatt, sa Sæle.

Han fortalte retten at han har hatt jevnlig kontakt med familien mens han har sittet fengslet, og at spesielt bestemoren har tatt det hele svært tungt.

- Hun kjente også Linn godt fordi vi var mye hos henne, fortalte 28-åringen.

Sæle bekreftet også det Aga sa i sitt innledningsforedrag om at han er villig til å betale erstatning til Linns foreldre.

- Jeg ser ingen grunn til ikke å gjøre det hvis det kan hjelpe de noe, sa Sæle.