Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapstiltalte James Holmes har en psykisk sykdom

Mannen som er tiltalt for tolv drap under en kinoforestilling i USA, har en psykisk sykdom, bekrefter forsvareren hans.

TILTALT: James Holmes er tiltalt for drap på 12 mennesker. Foto: AFP
TILTALT: James Holmes er tiltalt for drap på 12 mennesker. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en rettslig høring torsdag hvor drapstiltalte James Holmes selv var til stede, refererte advokaten Daniel King flere ganger til Holmes' psykiske lidelse.

Forsvareren sa ikke noe mer konkret om hvilken sykdom det er snakk om, men understreket at klienten hadde forsøkt å få hjelp i forkant av drapene.

Tidligere er det blitt kjent at Holmes fikk behandling av en psykiater som er spesialist på den alvorlige lidelsen schizofreni. Hun fikk angivelig tilsendt en notisblokk fra Holmes med planene for massakren.

Flere uker før skytedramaet sendte psykiateren en advarsel til ledelsen ved universitetet hvor hun jobber og Holmes var student, ifølge amerikanske medier. Årsaken skal ha vært at hun var bekymret for 24-åringens oppførsel.

Tolv mennesker ble drept og 58 skadd i massakren som fant sted under en visning av den siste Batman-filmen i forstaden Aurora utenfor Denver i delstaten Colorado i juli. Holmes ble pågrepet utenfor kinoen og skal ha sagt til politifolkene at han var «Jokeren», en av skurkene i tegneseriene og filmene om Batman.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media