Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstiltalte kollapset i retten

Kort tid etter at den tiltalte 16-åringen hadde fortalt retten om hvordan han drepte Therese Johansson Rojo (15) brøt han sammen.

 SEGNET OM: Den 16 år gamle gutten (t.v) måtte kjøres til sykehuset etter at han kollapset i retten. Foto: EXPRESSEN
SEGNET OM: Den 16 år gamle gutten (t.v) måtte kjøres til sykehuset etter at han kollapset i retten. Foto: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske hendelsen utspant seg i Södertörns Tingsrätt utenfor Stockholm i går formiddag, skriver den svenske avisa Expressen.

16-åringen ga en lang og detaljert forklaring om hva som skjedde da han slo i hjel 15 år gamle Therese Johansson Rojo i et skogholt i Stureby natt til 7. juni i fjor. Tre stoler bortenfor satt hans tidligere kjæreste, som mistenkes for å ha planlagt og styrt ham til å utføre den brutale handlingen.

Kjørt til sykehus
I to og en halv time satt han i vitneboksen.

Det ble for stor belastning for unggutten at han kollapset.

Så alvorlig var situasjonen at retten ringte 112. Kort ti senere ble han ført ut i ambulansen og kjørt til sykehuset sammen med sin mor.

Etter et par timer ble han utskrevet av sykehuset og kjørt til ungdomshjemmet der han har vært plassert siden han ble siktet for drapshandlingen.

Den 16 år gamle jenta skal ha vært svært lei seg og opprørt over hendelsen og over guttens forklaring, skriver avisa. 

Iskaldt møte
Under forklaringen kom det også fram at gutten skal ha vært utsatt for fysisk og psykisk vold av sin jevnaldrende kjæreste.

Onsdag denne uken møttes de to for første gang etter at Therese ble drept. Det ble et iskaldt møte. Ifølge Expressen vekslet ikke det tidligere kjæresteparet et eneste blikk.

Den 16 år gamle gutten har innrømmet å ha tatt livet av Therese Johansson Rojo. I midten av juni var han med på rekonstruksjon av drapet. Der fortalte han at han først slo henne med en myk stokk for deretter å kvele henne til døde.

Rettssaken fortsetter tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media