Drapstiltalte truet på livet

Når dommen faller klokka 15 i ettermiddag kommer de tre som er tiltalt for å ha drept torpedoen Eivind Johansen, ikke til å møte opp. De frykter for sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torpedoen og pengeinnkreveren Eivind Johansen ble skutt og drept i MC-klubben Untouchables lokaler i Oslo desember 2000. Under rettssaken mot de tre drapstiltalte mennene har en 27-år gammel mann innrømmet at han skjøt Johansen, men han hevder at det skjedde i nødverge. Klokka 15 faller dommen mot de tre i Oslo Tinghus, men ingen av dem tør å møte opp.

- De har fått melding om at de vil bli tatt dersom de blir frifunnet, forsvarer Sverre Næss til Dagbladet.no.

De tiltalte er ikke i tvil om at «Tatt» i denne sammenheng betyr drept, forklarer Næss. Han forteller at hans klient frykter for sitt liv, og at det ikke er første gang det fremkommer trusler under rettssaken.

- Det har skjedd ting utenfor rettslokalet som har vært helt uutholdelig, sier en rasende forsvarer.

Han har tiltro til at politiet kan beskytte de tiltalte under selve rettsmøtet, men hva skjer etterpå, spør Næss. Han syns selv truslene er ubehagelige.

- Jeg er forbannet, dette er uverdig. Dette skal være et rettssamfunn, men det vil ikke de som står bak dette, sier Næss som har en mistanke om hvem som står bak drapstruslene. Han vil foreløpig ikke anmelde truslene til politiet siden det er vanskelig å vite hvem som har kommet med dem.

Forsvarerne Oscar Ihlebæk (t.v.), Sverre Næss og Tore Ihlebæk før rettssaken startet.