Drapstruet av fotballtrener

På den 16 år gamle guttens mobiltelefon tikket det jevnlig inn tekstmeldinger med drapstrusler og seksuelle hentydninger. Avsenderen var guttens 26 år gamle fotballtrener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er 26-åringen siktet for drapstruslene. Han ble pågrepet like før jul, etter å ha sendt en tekstmelding om at han hadde bestemt seg for å drepe unggutten en tirsdag før et juleball. Det var da guttens foreldre tok affære og anmeldte mannen, som har vært sønnens trener i to år, til politiet, skriver Asker og Bærums Budstikke. 26-åringen har innrømmet til politiet å ha sendt tekstmeldingene.

Da fotballklubben sør for Oslo ble varslet like etter, var treneren allerede fjernet fra laget - men av helt andre årsaker.

Motiv?

Politiet har sikret seg utskrifter av meldingene. Ikke bare er gutten blitt drapstruet, 26-åringen truet også med å ta familien hans av dage. Samtidig var det også budskap der treneren nærmest tryglet om å få møte 16-åringen.

- Vi har ikke greid å få ut av 26-åringen hva som er motivet for alt dette. Det blir utfordringen videre. Men det kan tenkes at han rett og slett var betatt av gutten, sier politiavdelingssjef Olav Brubakk ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Det er ikke vage hentydninger treneren skal ha sendt 16-åringen. Brubakk beskriver meldingene som temmelig «klar tale». En rekke av meldingene var av seksuell karakter, og politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet til å omfatte seksuell trakassering.

Fortvilet

- Han har ikke gjort noe mer enn å sende tekstmeldinger, så om dette skal sees på som reelle trusler eller trakassering må nesten bli opp til domstolene, sier Brubakk.

Gutten selv har tatt trakasseringen hardt.

- Dette har jo pågått over en viss tid, og han har vært både fortvilet og lei. Dette gikk ut over hverdagen hans, han sluttet med fotballen og klarte ikke selv å ta det opp med treneren, sier Brubakk.

Løslatt

Meldingene ble i hovedsak sendt mellom oktober og fram til pågripelsen i desember. 26-åringen er siktet i saken, men ble løslatt etter avhørene. Han har imidlertid fått forbud mot å oppsøke 16-åringen.

Strafferammen for drapstrusler er inntil tre års fengsel.

Ifølge Brubakk kan det hende 26-åringen er på vei til en annen klubb som trener.

- Vi vet ikke hvilken klubb det kan være, men får vi vite det vil vi komme til å varsle dem, sier Brubakk.