Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstruet av muslimer

20 år gamle Kadra, som onsdag kveld sjokkerte norske TV-seere, fikk i går kveld flere drapstrusler. Fra sitt skjulested sier hun til Dagbladet at hun er enormt skuffet over at ingen mannlige muslimer har gitt henne støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er redd, sier Kadra til Dagbladet.

Kadra rystet TV2-seerne onsdag da hun ved hjelp av skjult kamera avslørte muslimske lederes løgner om omskjæring av norske jenter. Mens imamene overfor «Rikets tilstand»-reporter Tonje Stensland sa de er imot omskjæring, oppfordret de Kadra til å følge sine foreldres ønske og la seg omskjære da hun ba dem om råd.

- Jeg satte søkelyset på det jeg mener er en grusom tradisjon, og på imamer som lyver om dette. Jeg har ikke angrepet muslimer som gruppe, og slett ikke islam som religion, sier Kadra.

Hun understreker at hun tar drapstruslene alvorlig, men mener at de som truer fullstendig har misforstått hennes hensikt med avsløringen.

- De føler at jeg har tråkket på religionen, og det er noe av det verste en muslim kan gjøre, sier Kadra. Hun legger til at de som truer henne også tror at politiet skal etterforske alle muslimer - ikke bare imamene.

Følte seg trygg

Dagbladet var tidligere i går på besøk i TV2-leiren, dagen etter sjokkdokumentaren. På den andre siden av en mengde blomsterbuketter satt Kadra. Og følte seg trygg - før truslene begynte å komme.

Norsk-somaliske Kadra angrer overhodet ikke på at hun avslørte muslimske lederes løgner om omskjæring. Hun forteller at hun har levd et vanlig liv, til tross for at hun har vært i dekning i om lag ett år etter å ha mottatt trusler fra norske muslimer.

Kadra kom som flyktning til Norge da hun var åtte år, fra krigsområder i Somalia. Familien hennes hadde også en solid dose tradisjoner med seg i bagasjen. Kadra er én av de få jentene med afrikansk bakgrunn som har brutt med familien på grunn av spørsmål om omskjæring.

Forholdet til foreldrene sine vil hun ikke snakke om.

Massiv støtte

Etter «Rikets tilstand» onsdag, har Kadra fått en flom av e-post og andre støtteerklæringer - stort sett fra nordmenn. Folk trykker jenta til sitt bryst. Somaliske jenter har også gitt positive tilbakemeldinger.

- Det viktigste for meg er at andre somaliske jenter slipper å oppleve det helvetet jeg fikk, sier hun.

Kadra understreker at hun ikke tar avstand fra sitt folk, men håper at hun har gjort det lettere for dem, etter hun har vist at det går an å si nei til omskjæring.

Om Kebba Secka, som trakk seg fra verdikommisjonen etter dobbeltmoralen Kadra fikk fram i lyset, sier hun:

- Ja så, Secka sier han har det tungt nå? Da burde han tenke over hvor tungt det må være å sitte på flyet, på vei til å bli omskåret, sier Kadra.

MODIG:-Du er modig, sa TV2 sjefen Kåre Valebrokk til Kadra. Etter å ha satt søkelyset på omskjæring av kvinner, får hun svært lite støtte av muslimske menn.