Drapstruet av nazister på nettet

Rita Sletner, leder i Norges Venstrekvinnelag, har blitt drapstruet etter at hun gikk ut i lokalavisen og advarte mot nynazisme. På Forente nasjonalisters hjemmeside er det lagt ut bilde av Sletner, og en skarp advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Psykisk terror


NAZI-ADVARSEL: Jeg har unger og føler meg truet, sier Rita Sletner til Dagbladet :på nettet.

'Dette er en kamp der livet kan bli den endelige innsatsen. Vi lar os ikke herse med, Rita Sletner' , heter det der. Meldingen er lagt inn på dikusjonssiden til organisasjonen, der det nå går en heftig debatt om Sletner uttalelse til lokalpressen.

Sletner gikk umiddelbart ut etter nynazistenes markering av Krystallnatten i Mysen 9.november i år.
- Det er ytringsfrihet her i landet, så jeg kan ikke nekte nasjonalister å demonstrere. Det jeg reagerer på er at de skjuler identiteten sin. Det er feigt, sier Sletner, som selv må finne seg i å bli identifisert på nazistenes hjemmesider. I tillegg har Sletner også mottat telefoner med budskap som 'Du aner ikke hvilke krefter du har lagt deg ut med.'

Psykisk terror

- Jeg har vært politiker i årevis, og noen telefoner tåler jeg. Det er jo bare å legge på røret. Men jeg liker ikke at jeg blir identifisert på nettet. Det har jeg ikke noe kontroll over. Jeg har unger og føler meg truet, sier Sletner til Dagbladet :på nettet.

Trusselen mot Sletner er trolig et signal fra nynazistene til andre nasjonalister om å drive psykisk terror.

Skjult trussel

- Advarselen på nettet er en skjult trussel, sier en talsmann for det antirasistiske tidskriftet Monitor. Han vil være anonym.
- Det er en oppfordring til andre nazister om å drive telefonterror, ruteknusing og annen type psykisk terror, sier talsmannen, som har jobbet med research på nynazisme i en årrekke. Han tror ikke Sletner trenger å fryke voldelige handlinger fra nazistene.

Sletner har tatt kontakt med politiet og vurderer om hun skal anmelde forholdet.

Dagbladet :på nettet har forsøkt å komme i kontakt med redaktøren av Forente Nasjonalisters hjemmeside, uten å lykkes.