- Drapstruet av studentagent

Jun Shen (24) betalte 140000 kroner til en kvinnelig agent for det han trodde var plass på et universitet. Søndag skal kvinnen ha ringt og truet ham på livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØRSTA (Dagbladet): Trusselen mot Jun og tre andre kinesiske medelever kom fordi han lot seg intervjue på TV om agentens virksomhet.

- Jeg ble først redd, nå er jeg mest sint, sier Jun til Dagbladet.

I går anmeldte de fire kvinnen for drapstrusler. Politiet har satt i verk sikkerhetstiltak rundt dem.

Agenten (39) sier at hun ikke har mottatt penger for å hjelpe studentene.

Stor fortjeneste

- Dette er bare tull. Foreldre ba meg passe på at barna deres fant seg til rette. Det har jeg gjort. Ved noen tilfeller har jeg mottatt beløp fra familiene i Kina som jeg har overført i sin helhet til studentene, sier agenten.

Ifølge Jun Shen skal kvinnen, som er av kinesisk opprinnelse med norsk statsborgerskap, ha truet med Utlendingsdirektoratet og utvisning fra Norge. I tillegg viste hun til de tragiske studentdrapene i Oslo.

- Min mor kom i kontakt med kvinnen. Hun fikk først 40000 kroner for å ordne det praktiske og flybilletter til Norge. Deretter fikk hun 100000 kroner som skulle dekke skolen jeg trodde var et universitet. Da pengene var betalt og jeg kom til Norge og så at dette var en folkehøyskole, sluttet vennligheten. Hun tjente 80000 kroner på meg alene, forteller Jun.

- TJENTE 80000 KR: - Agenten fikk først 40000 kroner for å ordne det praktiske og flybilletter til Norge. Deretter fikk hun 100000 kroner som skulle dekke skolen. Hun tjente 80000 kroner på meg alene, forteller Jun Shen.