Drapstruet for ulvejakta

Svensk politi var i full beredskap for å garantere sikkerheten til Vladimir Putin, Tony Blair og Jacques Chirac. Men eneste drapstrussel kom mot Jens Stoltenberg - på grunn av ulvejakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blair, Chirac og alle de andre EU-statslederne var på toppmøte i Stockholm i helga. Som ikke-medlem var Stoltenberg i Sverige fra torsdag til fredag for å møte andre sosialdemokratiske ledere i forkant av møtet, og deltok ikke på selve EU-samlingen.

På grunn av alle notabilitetene var svensk politi i full beredskap for eventuelle terrorhandlinger mot statslederne. 1000 politifolk var utkommandert.

Stoltenberg truet

Alt før lederne fra de 15 EU-landene ankom Stockholm, mottok svenskene en drapstrussel.

- Før statsministeren dro til Stockholm, mottok svenske myndigheter en truende melding. Dette ble norske myndigheter varslet om, og statsministeren var orientert, sier statssekretær Jan Erik Larsen ved Statsministerens kontor.

Dagbladet har fått bekreftet at personen som ringte, skal ha truet med å drepe statsminister Stoltenberg på grunn av den norske ulvejakta.

- Fin tur

- Drapstrusselen var kjent av oss. Utover det har overvåkingspolitiet ingen kommentarer, sier politiinspektør Øystein Berger i overvåkingstjenesten.

Statssekretær Jan Erik Larsen vil ikke kommentere om det ble satt i verk ekstra sikkerhetstiltak rundt den statsministeren: - Vi hadde en fin tur til Stockholm, er alt han vil si.

Verken det svenske overvåkingspolitiet, Säpo, eller det svenske utenriksdepartementet vil kommentere om trusselen ble tatt på alvor. Men hele EU-toppmøtet skal ha forløpt uten problemer for de prominente gjestene.