Drapstruet fra kommunens faks

Raymond Johansen skal ha blitt torturert av en bande i Trondheim. Nå har han mottatt nye drapstrusler - sendt fra en kommunal telefaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les også:

  - Jeg trodde jeg skulle dø

  TRONDHEIM (Dagbladet): Brevet er sendt fra en telefaks på kultursenteret ISAK. I brevet, som er adressert til en av Dagbladets journalister, rettes det grove beskyldninger mot 35-åringen.

  «Skal dø»


  Raymond Johansen har gått i dekning før den kommende rettssaken mot de fem som er siktet for å ha kidnappet og mishandlet ham.

  «Neste gang han skal dø,» står det blant annet i brevet Dagbladet har mottatt.

  Brevskriveren er anonym, men fredag kveld har han eller hun sendt brevet fra en telefaks som tilhører Kultursenteret ISAK i Prinsens gate i Trondheim.

  Senteret har ansvar for flerkulturelle arrangementer, og skal blant annet fremme integrering og synliggjøre Trondheim som flerkulturell by.

  - Etter artiklene i Dagbladet, har jeg ventet på at trykket mot meg skulle øke. Jeg vet at de har begynt å lete etter meg igjen, sier Raymond Johansen. Dagbladet overlot i går brevet til politiet.

  Alvorlig


  Ordfører Anne Kathrine Slungård i Trondheim blir oppbrakt når hun får høre at det er sendt drapstrusler fra en telefaks på det kommunale kultursenteret.

  - Dette er fullstendig uakseptabelt. Det viser hvor alvorlig politiet bør ta denne saken, sier ordføreren til Dagbladet.

  - De som står bak, eier ikke moralske eller etiske betenkeligheter. Slikt vil jeg ikke ha i byen.

  Politiet har overfor Dagbladet gjort det klart at de fester lit til Johansens forklaring.

  Fire eksjugoslaver og en mann fra Nord-Trøndelag er siktet i saken.

  En 41 år gammel eksjugoslav som kom til Norge som asylsøker i 1989, antas å være hovedmannen. Han har blant annet jobbet som tolk for politiet i Trondheim. De fem siktede nekter straffskyld.

  Lever i frykt


  Raymond Johansen lever i konstant frykt for hva som kan skje.

  - Jeg har problemer med å sove, spise og sitte i ro. Jeg er nok blitt lettere paranoid. Jeg tør ikke være alene sammen med barna, sa Johansen i et større intervju med Dagbladet forrige mandag.

  - De har fratatt meg alt jeg har. Nå håper jeg rettssaken blir en milepæl slik at jeg kan starte på nytt. Og jeg skal bli i Trondheim. Det er min by, og det er her jeg har barna mine, forteller 35-åringen.

  Ifølge politiet har etterforskningen avdekket andre momenter som underbygger Johansens forklaring.

BANKET OPP: Slik så Raymond Johansen ut etter at han skal ha blitt torturert av en bande i Trondheim.