Drapstruet i mange år - men fikk ikke hjelp

Konen og barna til den 37 år gamle irakeren som står tiltalt for drapsforsøk, har flere ganger bedt politiet om hjelp - uten å bli hørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at 37-åringen gjentatte ganger har truet barna og moren deres på livet. Dette skal ha skjedd både mens de alle bodde sammen som en familie og etter at de søkte tilflukt på krisesenteret i Indre Østfold. To ganger er faren blitt anmeldt for drapstrusler.

Seinest en måned før knivstikkingen, den 28. juli, ba den 18 år gamle jenta politiet om å forby faren å besøke krisesenteret. Da hadde faren sporet opp familien etter at de flyttet i mai, og lusket rundt senteret. Flere ganger skal mannen ha båret kniv. Dette gjorde både moren, de ansatte og barna utrygge og redde. Litt seinere ba også moren lensmannskontoret om å gi den voldelige faren rettslig forbud mot å oppsøke familien.
Krisesenteret tilkalte politiet fem ganger de siste tre månedene fordi faren oppholdt seg rundt senteret og kom med drapstrusler. Likevel ble aldri noe besøksforbud utstedt.

Enkelte representanter ved krisesenteret i Indre Østfold hevder at knivstikkingen på de to ungdommene kunne vært unngått dersom politiet hadde iverksatt besøksforbud.

Saken fikk etterspill da politimesteren i Sarpsborgba Sefo om å se på saken i fjor høst. I vinter henla statsadvokaten saken mot to lensmannsbetjenter og en lensmannsfullmektig ved Eidsberg lensmannskontor på grunn av bevisets stilling.

Krisesenteret i Indre Østfold har påklagd saken til Riksadvokaten.