Drapstruet igjen

Natt til fredag opplevde dørvaktene på Snorre Kompagniet i Oslo nok en gang å bli utsatt for drapstrusler. Like etterpå begynte to ungdomsgjenger å slåss inne i lokalet. Nå vil utelivsbransjen i Oslo gi samtlige dørvakter i hovedstaden opplæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Volden fortsetter ved utestedet Snorre Kompagniet i Rosenkrantz' gate, bare tre uker etter at Bernt Christian Thon Reppe (24) ble skutt ned på åpen gate. 24-åringen døde seinere på Ullevål sykehus.

Rundt midnatt natt til lørdag ble to av dørvaktene truet på livet etter at de hadde avvist en 18-åring fordi han var for full. 18-åringen prøvde seg flere ganger, og den siste gangen truet han med å drepe dørvaktene.

- Han sa han skulle komme tilbake for å skyte oss, forteller dørvaktene Frode og Michael, som begge hadde skuddsikre vester. - Vi har ennå ikke pågrepet gjerningsmannen, men vi vet hvem han er, opplyser politiførstebetjent Lars Ramstad ved Oslo politikammer.

To timer seinere gikk en gjeng med fire, fem gutter løs på en gutt på dansegulvet. Det hele utviklet seg til en slåsskamp mellom flere gutter i 18-årsalderen. Én ble sendt til Oslo legevakt med lettere skader.

Dørvaktene fikk imidlertid raskt kontroll over situasjonen, og fikk kastet begge guttegjengene ut av lokalet.

Godkjent av politiet

Utebransjen vil nå gi dørvaktene skikkelig opplæring, og i tillegg krever Reiselivsbedriftenes Landsforening at dørvaktene blir godkjent av politiet. - Vi kommer til å presse på for å få innført samme modell som i Trondheim. Der blir dørvaktene kurset og godkjent av politiet. Vi ønsker å luke ut de dørvaktene som har belastet rulleblad, sier informasjonssjef i Reiselivsbedriftenes Landsforening, Bjørn Ketilson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer