Drapstruet Miss World-reporter på flukt

Journalisten bak Miss World-artikkelen som utløste blodige opptøyer i Nigeria, skal ha flyktet fra landet, etter alt å dømme til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser kilder i avisen hvor hun tidligere arbeidet. Det ble tirsdag utstedt en fatwa, eller drapsordre, mot journalisten Isioma Daniel etter at hun i en artikkel skrev at profeten Muhammed ikke ville hatt noe imot missekonkurransen, og at han kanskje ville giftet seg med en av deltakerne.

Det førte til voldsomme sammenstøt mellom muslimer og kristne i delstaten Zamfara nord i landet. Mer enn 200 mennesker mistet livet. Etter urolighetene sa Isioma Daniel opp jobben i avisen.

Men ifølge myndighetene i Zamfara er dette ikke nok.

- Akkurat som med Salman Rushdie, kan Isioma Daniels blod flyte, sier delstatens viseguvernør Mamuda Aliyu Shinkafi med henvisning til den indisk-britiske forfatteren som ble utsatt for en fatwa fra de islamistiske myndighetene i Iran på grunn av sin bok «Sataniske Vers».

- Det vi sier, er at den hellige Koranen klart fastslår at enhver som spotter Islams profet Muhammed bør drepes, tilføyer Zamfaras informasjonskommissær Umar Dangaladima Magaji overfor nyhetsbyrået Reuters. Zamfara er én av 12 delstater i det nordlige Nigeria som har innført den strenge islamske straffeloven sharia.

Deltakerne i årets Miss World-finale kom søndag til London, dit finalen er flyttet og der den nå vil finne sted 7. desember. Norges deltaker Kathrine Sørland sa til NTB at hun var glad for å kunne forlate Nigeria.

(NTB-Reuters-AFP)

<B>MISTENKTE:</B> Nigerianske poltimenn tar hånd om menn som er mistenkte for å stå bak opprøret i forbindelse med Miss World.