Drapstruet og steinet

DRAMMEN (Dagbladet): Ingrid Bergan (48) og hennes to barn ble angrepet av flere voksne menn av vietnamesisk opprinnelse da de lørdag kveld flyttet inn i drabantbyen Fjell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soveromsvinduet i den nye leiligheten ble knust, inngangsdøra nær sparket inn og drapstruslene haglet.

- To menn er arrestert og siktet for forholdet. Vi vet at to til tre andre menn av vietnamesisk opprinnelse også var innblandet i dramaet på Fjell, sier vaktleder Tor Ingolf Johansen ved Drammen politistasjon.

Ingrid Bergan hadde fått leilighet på Fjell gjennom Drammen kommune, og skulle lørdag flytte inn i den nye boligen.

Sammen med barna i alderen 10- 15 år, vennen Yongun Roe og to yngre gutter, bar Ingrid Bergan flyttelasset inn i leiligheten fra flyttebilen.

- Plutselig står det en mann og sparker i bilen. Jeg ber ham slutte. Mannen skriker på et ukjent språk, hyler og sparker videre, sier Yongun Roe, som forsøkte å roe ned mannen.

- Skal drepe

Roe tar med seg mannen og fører ham bort fra flyttebilen.

- Plutselig forsøker han å slå meg ned. Han langer ut flere slag, før jeg tar ham i halsen og legger ham i bakken, sier Roe.

Da viste det seg at vietnameseren likevel snakker norsk.

- Mannen kommer tilbake flere ganger og skriker at jeg er koreaner, at han vet hvem jeg er, og at han skal drepe meg, sier Roe, som forsikrer at han aldri tidligere har sett angriperen.

Roe, som til daglig underviser i og har sjuende mastergrad og svart belte i kampsporten taekwondo, klarer ifølge politiet å roe ned mannen, som skriker at han skal drepe flere ganger.

15-åring mishandlet

Da Roe og Bergan tror mannen har forsvunnet, kommer han tilbake med flere godt voksne menn.

- De går til angrep. Det blir slått og sparket. Men av hensyn til mindreårige barn som var til stede, forsøkte jeg å unngå å slåss, og sørge for at vi kom oss i sikkerhet, sier Roe.

- Redd

Politiet pågrep to menn som forsøkte å flykte fra stedet. De to- tre andre som også var med på overfallet, er fortsatt på frifot.

- Det er klart at vi er redde. Vi vet ikke hva mennene egentlig ville. Vi har aldri sett dem før.

I går orket verken Bergan eller barna å være i leiligheten.

Både i leiligheten, i gangen utenfor og på flyttebilen er det skader etter de voksne vietnamesernes angrep.

- En av de pågrepne har bekreftet de fornærmedes versjon. Den andre snakker ikke norsk og vil bli avhørt seinere. Begge ble løslatt søndag kveld, sier vaktleder Johansen ved Drammen politistasjon.

Ingrid Bergan og Yongun Roe reagerer med undring på at politiet i går løslot de to mennene.

<B>SKULLE DREPE:</B> Tre voksne menn slo løs på en 15-åring. Det var helt vanvittig, sier Ingrid Bergan og Yongun Roe.