Drapstruet på SMS

Den 36 år gamle kvinnen fikk drapstrusler i tiden før bilbomben i Drammen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle eks-kona til den bombetiltalte mannen i Drammen fikk jevnlige tekstmeldinger med drapstrusler på mobiltelefonen etter det definitive bruddet mellom dem høsten 2002. I Drammen tingrett fortsatte kvinnen torsdag sin forklaring om det turbulente forholdet hun hadde til den drapstiltalte 41-åringen. På flere områder kom hun med motsatte påstander av det den tiltalte selv har forklart til retten. Etter det siste bruddet skal hun ha fått en rekke tekstmeldinger fra eks-mannen med direkte drapstrusler.

- «Du skal dø snart» eller noe sånt. Jeg husker ikke eksakt hva som sto - jeg fikk så mange av dem, fortalte kvinnen.

Ved to anledninger viste hun disse tekstmeldingene til andre. De reagerte med bestyrtelse på meldingene og tok dem langt mer alvorlig enn kvinnen selv som var vant til å få slike beskjeder. Hun fortalte retten at hun var kommet til et punkt der hun ikke kunne tenke på den mulige trusselen som hang over henne.

- Tar han meg så tar han meg, jeg kunne ikke gå rundt å være redd hver eneste dag. Jeg gjorde meg tøffere enn det jeg var. Jeg har jo ansvaret for to barn, sa kvinnen og brast i gråt.

Snaut to måneder etter at hun viste drapstruslene til en kollega, eksploderte bilen hennes på utsiden av en boligblokk på Åssiden i Drammen. Ifølge tiltalen rigget den 41 år gamle eks-mannen til bomben som ble utløst da hun åpnet bildøren.

(NTB)

VITNER: Den 36 år gamle kvinnen vitner i drapssaken mot sin eks-mann.