Drapstruet prest har reist fra bygda

Sogneprest Arne Skare er på hemmelig sted.

DYNKET I TENNVÆSKE: I April fant sognepresten et bilde av seg selv dynket i tennvæske stukket fast i nakkestøtten på sin egen bil. Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen
DYNKET I TENNVÆSKE: I April fant sognepresten et bilde av seg selv dynket i tennvæske stukket fast i nakkestøtten på sin egen bil. Foto: Ole Birger Lien/SetesdølenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I slutten av april skrev Dagbladet om sognepresten Arne Skare som hadde blitt drapstruet i den lille bygda Valle i Aust-Agder. Nå er han og familien på hemmelig sted, skriver fvn.no.

Bilde dynket i tennvæske
En fredag i slutten av april fant han et bilde av seg selv som var dynket i tennvæske og stukket fast i nakkestøtten på bilen hans med kniv.
Det var den tredje trusselen han fikk i løpet av et halvt år.
- Det er ubehagelig og skremmende, sa Arne Skare, sokneprest i Valle og Bykle, til Dagbladet.

Overvåkings-kameraer og voldsalaram
Etter to trusler i fjor ble det montert overvåkingskameraer, alarm og ekstra lys på prestegården. Etter 35-åringen fant fikk han voldsalarm av politiet.
Forrige lørdag ble det funnet bremsefeil på Skars bil. Dette kan ha vært et forsøk på sabotasje, og saken etterforskes av politiet, skriver fvn.no.
Agder-politiet ser alle hendelsene i sammenheng.

Sogneprest Skare er nå tatt ut av tjeneste og er sykmeldt ut juni, skriver fvn.no.
Operasjonsleder i Agder politidistrikt kan ikke kommentere saken overfor Dagbladet, og henviser til lensmannen i Setesdal. Det har ikke lyktes Dagbladet i å få kontakt med Arne Skare i kveld.