Drapstruet

ET STED I NORGE (Dagbladet): Noen tåler ikke at Nadia (22) snakker ut om bortføring og forfølgelse fra det muslimske miljøet i Norge. Etter at Dagbladet i går fortalte hennes historie, ble hun truet på livet. Politiet har fått meldingen, som inneholder telefonnummeret til avsender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nadia fikk mange hyggelige meldinger i går, fra venner, kjente og kolleger. De satte pris på at den spinkle ungjenta sto fram og fortalte om sin smertefulle vei bort fra den dominerende familien og inn til sitt eget liv.

Men én tekstmelding var annerledes. Klokka 18.27.04 tikket disse ordene inn på Nadias Nokia: «Dø du var i avisa».

- Sover ikke hjemme

- Jeg var på butikken da jeg fikk meldingen. En ting er sikkert: I natt sover jeg ikke hjemme hos meg selv, sier Nadia til Dagbladet i sofakroken hjemme hos fosterfamilien sin. Herfra har hun gangavstand til sitt eget krypinn.

Nadias telefon er registrert på hennes offisielle navn, og en rekke personer har tilgang til nummeret.

- Har du noen mistanke om hvem som sendte meldingen?

- Ingen anelse. Men jeg vet jo at det er et miljø som ikke er glad i meg.

- Hva tenker du om ham eller henne som sendte denne meldingen?

- At han er skummel. En person som vil meg vondt.

I går ble Nadia oppringt av moren sin. Hun rakk ikke å ta telefonen.

- Jeg vet at hun er glad i meg som en datter. Men ... Jeg vet ikke om jeg tør å ringe henne nå i kveld. Jeg har hatt et greit forhold til familien min, men nå risikerer jeg at det blir verre. De blir presset av det marokkanske miljøet, sier Nadia stille.

Men Nadia nekter å la seg knekke av presset.

- Gir meg mot

- Jeg har jo fryktet for livet mitt i lang tid uansett. Denne meldingen gir meg mer mot til å fortsette å kjempe for andre jenter. Dette er jo sannheten, at vi trues på livet, sier Nadia bestemt.

Nadia har fått ny identitet for å kunne leve et mer beskyttet liv. Men bare måneder etter at hun var tildelt nytt navn og flyttet til skjult adresse, fikk hennes familie, gjennom et brev i postkassa, informasjon om hennes nye navn og bosted.

- Jeg forstår ikke hvordan det var mulig, sier Nadia.

Nadia-saken

  • 1. september 1997 ble 18 år gamle Nadia dopet ned, slått og truet med kniv av foreldrene, og bortført til Marokko for å tvangsgiftes.
  • Nadia ringte arbeidsgiveren sin i Norge da hun fikk tak i en telefon etter ei uke i Marokko, og fortalte om kidnappingen. Arbeidsgiveren kontaktet UD og politiet, som til slutt greide å få henne til Norge.
  • Oslo byrett dømte seinere moren til ett års betinget fengsel og faren til ett år og tre måneders betinget. Begge anket.
  • Saken ble henlagt i 1999. Årsaken var at Nadias far hadde avgått ved døden.

I går kveld gikk Nadia en tur for å få sortert tankene etter de siste dagers hendelser.

- Det er så plagsomt å gå og være redd for livet hele tida. I natt kommer jeg til å slite med å sove. Mareritt har jeg hatt nok av.

Til politiet i går

Nadia og fostermoren gikk rett til politiet med drapstrusselen. Nummeret trusselen ble sendt fra, står åpent i tekstmeldingen.

Nummeret er ikke registrert hos Opplysningen 180. Det kan bety at avsenderen bruker kontantkort på mobilen.

- Politiet foreslo at vi skulle levere inn anmeldelse på mandag. Politiet kunne gjerne ha startet å jobbe med saken med en gang, synes Nadia.

Vaktsjefen ved politidistriktet der Nadia bor, bekreftet i går kveld at «en seriøs trussel» er innlevert. Vaktsjefen ville ikke kommentere om politiet i går startet jakten på personen bak tekstmeldingen.

- Har politiet kontaktet Telenor for å få sjekket nummeret, eller hvilken basestasjon meldingen ble sendt fra?

- Det vil jeg ikke kommentere.

DIGITAL TERROR: - I natt tør jeg ikke sove hjemme, sa Nadia etter å ha fått en trussel på telefon i går kveld.
SKREMMENDE: Dette var meldingen Nadia fikk i går.