Dagfinn Høybråten måtte ha livvakter hele døgnet etter trusler:

Drapstruslene som endret livet til Dagfinn Høybråten

Røykelovens forkjemper gikk fra å være en populær politiker i å bli et hatobjekt som måtte voktes døgnet rundt.

BESKYTTER: Dagbladet fulgte livvaktene Svein Arne og Ellen gjennom et år. Vi fikk et unik innblikk i hvordan livvaktene trener og ble med på oppdrag over hele verden. PSTs livvakter beskytter våre folkevalgte med sine egne liv, enten de er på Vestbredden, USA, Afghanistan eller på Gardermoen. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): Året var 2004. Stortinget hadde akkurat vedtatt en innstramming i røykeloven som innebar et totalforbud mot røyking på kafeer og restauranter i Norge. Helseminister Dagfinn Høybråten (Krf) befant seg midt i en storm av sterke meninger, harde personangrep og drapstrusler.

- Jeg husker da telefonen kom og jeg husker hvor jeg satt. Jeg hadde hatt en dag med ekstremt mye fokus på politisk arbeid. Jeg kom hjem seint på kvelden og sank ned i lenestolen. Så ringte telefonen. Det var fra statsministerens kontor som fortalte at det var kommet en alvorlig trussel som vi løste på den måten at jeg fikk døgnvakt. Fra da var livet endret, sier Dagfinn Høybråten.

Det kommer fram i dokumentarfilmen «Livvaktene» der Dagbladet har fulgt PSTs livvakttjeneste gjennom et år og kommet tett på politifolka som passer på våre folkevalgte.

Drapstrusselen mot Dagfinn Høybråten ble framsatt via en SMS-melding til Dagbladet. PST tok opplysningene på alvor og skjerpet umiddelbart sikkerheten rundt Høybråten og iverksatte etterforskning som førte til at en mann ble pågrepet og fengslet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer