Drapstruslene startet da hun fikk ny kjæreste

Da Irene Johansen (37) fikk ny kjæreste for to måneder siden, begynte drapstruslene å komme fra hennes eksmann. Nå er 41-åringen, som også er far til hennes to barn, siktet for mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLORØ (Dagbladet.no): Brannen som ble meldt inn i Florø klokka 04.05 i går natt, fikk et tragisk utfall. Den 37 år gamle Irene Johansen og hennes sønn, Markus Johansen (9), omkom i flammene. Johansens datter på 16 greide å komme seg ut fra det overtente rekkehuset på Ragnarrud i Florø i nattøyet, og skal være uten store fysiske skader.


I går ettermiddag ble det klart at Johansens 41 år gamle eksmann er siktet for mordbrann i saken. Siktede erkjenner ikke straffskyld.

Han har i over to måneder truet Irene Johansen gjentatte ganger på livet. Johansen hadde lagt inn søknad om å få voldsalarm, men den var ikke behandlet. Ifølge personer Dagbladet har snakket med, skulle alarmen tildeles henne i går.

- Vi kan ikke fatte at det er mulig. Nå må vi begynne å ta kvinners sikkerhet på alvor - Irene Johansen skulle hatt voldsalarm for lenge siden, sier Marianne Øverbotten, som var en av de nærmeste naboene.

Ringte til kjæresten

Hun lå og sov da hun hørte noe foregikk utenfor natt til i går . Da sirenene begynte å ule, gikk hun ut på trappa, og så huset rett over gata i full fyr.

- Jeg ble forskrekket da jeg skjønte at to var savnet. Nå tenker jeg bare hvor grusomt tragisk dette er. Folk dreper sine nærmeste, sier Øverbotten til Dagbladet.Mannen som er siktet i saken, er far til Irene Johansens to barn. De to skilte lag for ei tid tilbake, og naboene mener at forholdet mellom de to har vært forholdsvis uproblematisk fram til Johansen fikk seg ny kjæreste for omtrent to måneder siden. Den første anmeldelsen av eksmannen kom 26. oktober i år, da han skal ha truet sin tidligere kone på livet.

En av naboene, som vil være anonym, våknet natt til i går av at politiet vekket ham. Da han så at huset var overtent, ringte han straks til Irene Johansens nye kjæreste.

Foto: Egil Aardal/Scanpix
Foto: Egil Aardal/Scanpix Vis mer

- Jeg hadde et håp om at Irene hadde reist bort. Men han sa at hun var hjemme. Det var helt jævlig, sier mannen.Han hadde mye kontakt med de to avdøde, da hans 8-årige sønn ofte pleide å leke med Markus Johansen.

Mistet en lekekamerat

- Irene og jeg pratet ofte sammen på vei til jobb, og dessuten var Markus mye her på besøk. Min sønn tar tapet av lekekameraten forferdelig tungt, sier mannen.Både han og andre Dagbladet snakket med i går kveld, tegner et bilde av Irene Johansen som en sprek, livlig og trivelig kvinne.

- Hun var tøff, og gjorde alt i huset selv. Derfor syns jeg det er så rart at hun ikke greide å komme seg ut, sier han.

Kunne være aggressiv

Ryktene om siktede svirrer nå i lokalmiljøet i Florø. Den anonyme mannen i nabolaget sier at 41-åringen var en svært spesiell fyr som var velkjent for sin bruk av rusmidler.

- Han er kjent her i byen som en problemmaker. Han var en skikkelig hissigpropp, og tøff i kjeften. Jeg vet at han drakk mye, sier mannen, som selv har opplevd problemer med ham. En gang da han hadde parkert bilen på tunet sitt, mente siktede at det var noe feil med parkeringen.- Det endte med at 41-åringen tømte flere bokser maling over bilen min. Den ble helt ødelagt, forteller han.

Avhør og nye trusler

Han så siktede sist for ei uke siden, men da så han «helt normal ut».

Torsdag skulle 41-åringen vært inne til avhør, trolig på grunn av nye trusler. Men da han ikke møtte opp, arresterte politiet ham. Etter å ha gitt ham et besøksforbud hos Irene Johansen løslot de ham.I går ble han først innkalt som vitne. Men på grunn av taktisk etterforsking mente politiet de hadde grunnlag for å sikte ham. 41-åringens bopel er nå sikret. Han har blitt tildelt advokat Walter Høivik i Florø.

- Det er ingenting som knytter min klient til brannstedet, men han vedgår å ha truet ekskona gjennom SMS-meldinger. Han har vært deprimert. Det er naturlig med tanke på hans situasjon, sier Høyvik.