Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapstrusler mot Anooshe-vitner

Flere av vitnene i straffesaken mot afghaneren som skjøt og drepte ekskona Anooshe, skal ha mottatt drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): En rekke personer som er blitt kjent med drapstiltalte Zahiredin Shamsi i asyl- og flyktningmiljøene, skal i vitneboksen de neste to ukene.

Etter det Dagbladet kjenner til, er flere av dem svært engstelige for hva som kan skje hvis de forteller sannheten i rettssalen. Truslene går ut på at de i verste fall kan bli drept.

Tiltalte har selv forklart at han ikke planla å drepe ekskona Anooshe, men at han kjøpte revolveren for å skyte seg selv.

Flere av vitnene skal ha opplysninger som svekker denne delen av tiltaltes forklaring. Aktor, statsadvokat Yngve Johs. Andersen, sier til Dagbladet at han ikke kjenner til at det skal være framsatt trusler mot vitner. - Men hvis dette er riktig, må vi gripe inn, sier statsadvokaten. Det er strenge straffer for å true vitner. Politiet har ikke ønsket å kommentere trusselvurderingen. Under straffesaken denne uka, har det vært væpnet politi i retten. Alle som går inn og ut av rettssalen i Molde kontrolleres nøye.

  • Straffesaken mot Zahiredin Shamsi fortsetter i Romsdal tingrett til 16. mai.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media