Drapstrusler mot palestinernes ambassadør

Yasser al-Najjar, blir beskyldt for å ha støttet Israels krig i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Palestinernes ambassadør til Norge, Yasser al-Najjar, blir beskyldt for å ha støttet Israels krig i Gaza. Det har ført til at han har mottatt drapstrusler.

Det var tidligere denne måneden at et arabiskspråklig nettsted la ut et brev som angivelig var sendt fra Israels utenriksdepartement til PLO-ambassadøren Yasser al-Najjar.

Brevet er signert tidligere viseutenriksminister Majali Wahabi. I brevet blir Najjar takket for å ha støttet Israels krigføring mot Gazastripen i januar.

Sjokkert og trist

Men Najjar mener brevet er falskt. Nettstedet der brevet er publisert er dessuten Hamas-vennlig.

- Brevet er falsk fra ende til annen. Jeg ble sjokkert og trist på en gang da jeg ble oppmerksom på det, sier Najjar til ABC Nyheter.

Israels ambassade i Oslo og utenriksdepartementet i Israel kan verken bekrefte eller avkrefte at brevet er ekte.

Najjar har etter at brevet dukket opp mottatt drapstrusler.

Forstår reaksjonen

- Hvis folk tror på brevet, så kan jeg jo skjønne at de reagerer med sinne. Du kan jo selv tenke deg noen som har mistet barna sine i krigen, og så får de høre at en av deres egne er forræder. Det er klart de blir sinte. Men det er altså ikke sant. Jeg har aldri støttet Israel, og kommer aldri til å gjøre det heller, sier Najjar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer