Drapstrusler mot to politietterforskere

En kvinnelig politiadvokat og en politibetjent har blitt truet på livet. Politiet siktet fire av Norges mest kjente kriminelle for de uhyggelige drapstruslene, men klarer ikke å bevise at det er disse som står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo forhørsrett var i går beleiret av tungt bevæpnede politimenn, utstyrt med skarpladde maskinpistoler og skuddsikre vester. Bak lukkede dører ble tre hardkokte kriminelle, to pakistanere og en nordmann, framstilt for varetektsfengsling. Fjerdemann som er siktet for drapstruslene - en annen pakistaner - ble ikke framstilt for varetektsfengsling i går.

Anstrengt

De fire ble siktet for å stå bak de anonyme trusselbrevene som ble sendt til den kvinnelige politiadvokaten og en ledende polititjenestemann ved Oslo politidistrikt. I brevene som er skrevet på dårlig engelsk, trues de to politifolkene på livet.

Brevene nevner ikke hvilke rettssaker truslene gjelder, men politiet mener at det dreier seg om saker mot tre av de fire mennene.

Rettssaken mot den ene starter allerede neste uke i Oslo byrett. Sakene mot de to andre er berammet til våren. Politimannen har ledet etterforskningen, mens den kvinnelige politiadvokaten har vært jurist på sakene.

Forholdet mellom de to som nå er drapstruet og de siktede skal, etter det Dagbladet får opplyst, ha vært særdeles anstrengt og vanskelig.

Sikkerhetstiltak

Etter at den kvinnelige politiadvokaten og politibetjenten fikk brevene med drapstruslene har politiet i Oslo jobbet for fullt med saken. Brevene er sendt til laboratoriet på Kriminalpolitisentralen for analyse.

Etter hva Dagbladet får opplyst tror politiet at brevene er skrevet i Oslo kretsfengsel og smuglet ut fra anstalten.

Verken politiadvokaten eller politibetjenten som er truet på livet, var i går tilgjengelig for kommentarer.

Etter hva Dagbladet erfarer har politiet i Oslo iverksatt betydelige sikkerhetstiltak rundt de to som er drapstruet.

Politiet ville av hensyn til den videre etterforskning isolere mennene og ba om rettens kjennelse til å plasserte dem på glattceller.

Avslo begjæring

Men etter et flere timer langt rettsmøte fastslo forhørsrettsdommeren at det ikke fantes skjellig grunn til mistanke, og avslo politiets begjæring. Dagbladet fikk i går bekreftet at forhørsrettsdommeren mente politiet ikke hadde fnugg av bevis mot de siktede, og at det ikke var grunnlag for siktelsen.

Etter fengslingsmøtet ble de tre kjørt tilbake til de respektive fengslene hvor de allerede sitter inne for ulike dommer eller er i varetekt. De ble fulgt av tungt bevæpnede politimenn.