Drapstrusler og intriger etter dramatisk etterlysning

Den norske ekstremistlederen Lena Andreassen ble meldt savnet etter konflikter med en leder i English Defence League. Hun skal nå være trygg.

FORSVANT: Lena Andreassen ble meldt savnet, men er nå kommet til rette. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORSVANT: Lena Andreassen ble meldt savnet, men er nå kommet til rette. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Lena Andreassen, tidligere leder i Norwegian Defence League - ekstremistorganisasjonen der Anders Behring Breivik skal ha vært medlem, ble meldt savnet av Interpol 29. september.

Det bekreftet Bjørn Jahr, operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, overfor NRK tirsdag. I går meldte Dagbladet at Andreassen var kommet til rette og var trygg.

Andreassen havnet i søkelyset da hun bekreftet at hun hadde hatt kontakt med terroristen Anders Behring Breivik, før han ble kastet ut av NDL.

Etter det Dagbladet kjenner til har Andreassen vært i England i perioden hvor hun har vært savnet, hvor hun blant annet skal ha hatt kontakt med Alan Lake.

Trekantdrama Lake er IT-millionæren som skal ha spyttet inn store pengebeløp i English Defence League, som påstås å ha inspirert Breivik og anses som den veletablerte, velartikulerte, tilsynelatende respektable edderkoppen på den britiske ekstreme høyresiden.

Andreassen har også hatt kontakt med den innflytelsesrike bloggeren Paul Ray, som er avhørt av norsk politi som mulig Breivik-mentor. Ray har overfor Dagbladet bekreftet å være medlem i organisasjonen Knights Templar, Tempelridderne, som også Breivik har påstått at han er medlem av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer