- Drapstrusler sendt per SMS

Kvinnen som er siktet for drapet på lærer Sverre Sæther på Kyrksæterøra, skal ifølge politiet ha sendt ham drapstrusler per SMS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Det kom fram da politiet ba om forlenget varetektsfengsling av den 36 år gamle kvinnen i Sør-Trøndelag tingrett i går. Siktelsen for forsettlig drap er utvidet til også å gjelde drapstrusler.

- Det dreier seg om flere SMS-meldinger som den drepte mottok høsten 2002, der blant annet ordet «drap» er nevnt. Vi mener å kunne knytte disse meldingene opp mot siktede, sier politiadvokat Eli Aasland til Dagbladet.

Politiet mener de angivelige truslene er med på å styrke drapsmistanken mot kvinnen. Hun har sittet to uker i varetektsfengsel, men nekter straffskyld for så vel drap som trusler.

Brødkniv

Sverre Sæther (35) ble funnet død i sitt hjem på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag 22. august i år. Det lå en brødkniv ved siden av ham, og han hadde knivskader i bryst- og mageregionen.

Det lokale politiet mente først det kunne dreie seg om en ulykke, men fikk seinere bistand fra Kripos. 16. september ble den 36 år gamle kvinnen fra Nord-Trøndelag siktet for forsettlig drap.

Sør-Trøndelag tingrett besluttet i går å forlenge varetektsfengslingen med to uker med brev- og besøkskontroll. Politiet ba om fire uker og vurderer å påkjære kjennelsen.

- Det gjenstår fortsatt mye etterforskning, og det dukker stadig opp nye ting som vi må følge opp, sier politiadvokat Eli Aasland.

Tar det tungt

Advokat Eirik Edvardsen, som representerer den siktede kvinnen, sier at også hun vil påkjære kjennelsen.

- Hun tar det tungt, både den alvorlige siktelsen og at hun fortsatt må sitte i varetekt, sier Edvardsen.

Den avdøde læreren og kvinnen skal ha vært kjærester en periode, men etter hvert skal forholdet ha blitt turbulent. Politiet tror sjalusi er et mulig motiv for det som kan være et drap.

ÅSTEDET: I sitt hjem på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag ble Sverre Sæther funnet drept 22. august. <!--FOTO--><!--/FOTO-->